YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Yılı Bütçe Görüşmeleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye, IMF tahminlerine göre bu yıl Avrupa'da Letonya ve Kosova'dan sonra...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye, IMF tahminlerine göre bu yıl Avrupa'da Letonya ve Kosova'dan sonra en hızlı büyüyen ülke olacaktır" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2013 bütçesinin görüşmelerine başlandı. 2013 yılı bütçesine ilişkin Genel Kurul'da konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomik büyümenin IMF tarafından 2012 yılı için yüzde 3.3, 2013 yılı için yüzde 3.6 olarak tahmin edildiğini kaydetti. Şimşek, "Bu oranlar kriz öncesi dönemde görülen yaklaşık yüzde 5 civarındaki büyümenin oldukça altındadır" dedi.

İthalatın artış hızını engelleyecek adımlar attıklarını belirten Bakan Şimşek, "Türkiye, IMF tahminlerine göre bu yıl Avrupa'da Letonya ve Kosova'dan sonra en hızlı büyüyen ülke olacaktır. Bu yılki büyüme oranımız, gelişmekte olan Avrupa ülkelerinin yüzde 2'lik büyümesinden daha yüksek, Latin Amerika'nın yüzde 3.2'lik büyümesiyle neredeyse başa baş, gelişmekte olan Asya'nın yüzde 6.7'lik büyümesine göre de oldukça düşük kalacaktır. Büyümenin önümüzdeki yıl yüzde 4, 2014 ve 2015 yıllarında ise yüzde 5 olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler