YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Yılı Iğdır İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Iğdır İl Koordinasyon Kurulunun 2013 yılı 1. Dönem Toplantısı Vali Ahmet Pek başkanlığında yapıldı.Valilik Toplantı...

2013 Yılı Iğdır İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Iğdır İl Koordinasyon Kurulunun 2013 yılı 1. Dönem Toplantısı Vali Ahmet Pek başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Iğdır Valisi Ahmet Pek, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Vali Pek, son 10 yıl içerisinde, Iğdır'a yaklaşık olarak 1,5 milyar TL'in üzerinde yatırımın yapıldığını belirtti. Iğdır’ın Türkiye'nin en küçük toprak yapısına sahip ve nüfus bakımından ele alındığında da 200 binin altında olan bir il olduğunun belirten Pek, “Buna rağmen geriye baktığımız zaman burada ciddi bir çalışma sergilenmiş. İlimizin Türkiye'nin paraleline getirilmesi ciddi bir gayretin sarf edildiğini görmek mümkündür. Bazı birimlerimiz bunu çok iyi biliyor. Bir ilin kalkınmışlığı nereden görülür yoluyla, suyuyla, hastaneleriyle, okullarıyla ve alt yapısıyla görülür. Bunların hepsi hesaplanınca ciddi bir ilerlemenin kaydedildiği ortaya çıkar'' dedi.

Iğdır'ın istenilen seviyeye gelmediğini, daha da iyi yerlere gelebileceğinin altının çizen Pek, “Çağdaş ülkeler nerede bulunuyorsa çağdaş ülkelerin illeri, köyleri mezraları nerede bulunuyorsa biz o noktaya geldiğimiz zaman o zaman diyeceğiz ki belli bir yerde bulunuyoruz. Daha iyisi de mümkün olabilir. Bunu yapacak kimlerdir diye sorsanız, bunu yapacak sizlersiniz. Madem yönetime talip oldunuz bulunduğunuz birimi ve gereklerini birimin il adına yapması gereken işleri koordine etmek, yürütmek yanınızda çalışanları teşvik etmek, üretmelerini sağlamak zorundasınız. Durağan ve bekleyen hiç bir şeyin uzun vade de bir anlamı yok. Duran bir şeyin kimseye faydası olmayacaktır. İlerliyor bulunduğunuz çağa göre hareket etmek zorundayız. Biz ilimizi bulunduğu noktada ileriye taşımak zorundayız. Yaptığımız işlerde ileriyi hedef almak zorundayız” şeklinde konuştu.

''BİR ÜLKEDE GÜVENLİK PROBLEMİ ANCAK SAVAŞLARDA OLUR''

Ülkelerde güvenlik probleminin ancak savaşlarla olacağını savunan Vali Pek, ancak birilerinin dışarıdan saldırması durumunda savaş hali olduğunu, bu vesile herkesin topyekün buna karşı mücadele vereceğini belirtti. Pek, “Savaş olmayan durumlarda varsa bir güvenlik sorunu basitte çözümü vardır. Tedbir alıp işimize devam ederiz. Ama bir alanda yapılacak yatırımı burada bir problem var en iyisi bunu erteleyelim yapmayalım diye geri plana çekilemez. Problemimizi çözüp yolumuza devam edeceğiz. Önümüze bir engel çıkınca vazgeçmek yerine devam edeceğiz. Ama kesin olarak durmak yok. Ülkemizdeki kalkınma hamlesini ve sürecini hiç kimsenin kendi beceriksizliği ile durdurması ya da aksatması söz konusu olamaz. Ülkemizin insanımızın geleceğini aksatmaya hiç kimsenin hakkı yok'' dedi.

Düzenlen koordinasyon toplantısı, kurum müdürlerinin yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler