YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Yılının İlk Faaliyet İznini Alan Kıbrıs İktisat Faktoring Yola Çıkıyor

2013 yılında Kıbrıs’ın aktif büyüklüğü itibarıyla en büyük özel bankası Kıbrıs İktisat Bankası’nın iştiraki olarak...

2013 yılında Kıbrıs’ın aktif büyüklüğü itibarıyla en büyük özel bankası Kıbrıs İktisat Bankası’nın iştiraki olarak kurulan Kıbrıs İktisat Faktoring A.Ş, 2013 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) ilk faktoring izni alan şirket oldu.

Önce ABD’de, sonra da KKTC’de finans ve sigorta sektöründe 20 yılı aşkın tecrübesi bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter, KKTC’de finans ve sigorta sektöründe sürdürdükleri faaliyetlerinin yanısıra, Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerine açılma kararı aldıklarını belirterek, bu kapsamda ilk olarak Türkiye’de faktoring şirketi kurmakla yola koyulduklarını, daha sonra da yurt dışında Kosova ve Gürcistan’da bankacılık faaliyetlerine girmeyi düşündüklerini ifade etti.

Şirketin ağırlıklı ortağı Kıbrıs İktisat Bankası Genel Müdürü ve Kıbrıs İktisat Faktoring A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Melih Karavelioğlu da, yurtdışına açılma stratejisinin ilk ayağı olarak Türkiye- KKTC arasındaki gönül bağı, yoğun ticari faaliyetler, finansal ve ekonomik anlamda taşıdığı ciddi potansiyel nedeniyle Türkiye’de girişimde bulunmaya karar verildiğini, ayrıca sahip oldukları know-how nedeniyle Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik vadeli ticaretin finansmanı da dahil tüm faktoring işlemlerinin hedeflendiğini, özellikle her iki ülke arasındaki ticarette finansman ve bilgi köprüsü kurulacağını, KKTC ile ticaret yapmak isteyenler için Türkiye’de ilk akla gelen adres ve help-desk olunacağını ifade etti.

Kıbrıs İktisat Faktoring A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirilen Seçkin Köse ise “Yola Çıktık, Birlikte Yürüyelim” sloganı ile yarından itibaren, faktoring ve bankacılık deneyimli personeli ile İstanbul’un finans merkezi konumundaki Esentepe-Şişli’de faaliyete başlayacaklarını, KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarına destek vereceklerini, bu yıl içerisinde kısa zamanda İstanbul’un Anadolu yakasında, daha sonra ise Adana ve Bursa’da olmak üzere 4 şube açacaklarını, önümüzdeki yılda da, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde açılacak şubelerle, şube sayısını 6’ya çıkarmayı planladıklarını, yaygınlaştıkça artan müşteri taleplerine hızla cevap vereceklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler