KADIN

2014 yaz kitapları

"Bu yaz ne okuyacağız?" diye soranlar için 2014 yazının en popüler kitapları...

2014 yaz kitapları

Kumsalda okuyabileceğiniz yaz kitabı mı arıyorsunuz?

2014 yazının en popüler kitapları ile yeni çıkan ve bu yaz popüler olması beklenen kitapları bir araya getirdik. İşte bu yaz okuyabileceğiniz 10 kitap...


Deliduman – Emrah Serbes

Behzat Ç'nin yaratıcısı Emrah Serbes, beş yıl aradan sonra çıkardığı yeni kitabında 17 yaşındaki kahramanı Çağlar'ın gözünden buharı üzerinde meselelere değiniyor. Kitapta, Gezi Parkı olayları, sosyal medya, popüler olma heveslisi bir çocuk ve acıtıcı gözlemler yer alıyor. Emrah Serbes, zamanın ruhunu, Gezi'nin isyancılarını, hürriyetleri için öksürenleri, yerinde duramayanları, küfredenleri, ağlamayı unutmak için yumruğunu sıkanları resmediyor.

Deliduman

Emrah Serbes

İletişim Yayınları

Fiyatı: 22,50 TL


Kocan Kadar Konuş - Şebnem Burcuoğlu

Türkiye'de adeta kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısına esprili bir bakış atıyor bu kitap. Yazar Şebnem Burcuoğlu şöyle anlatıyor durumu: "Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş' atasözü, anneannem Peyker'in lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem. Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30'una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"

Kocan Kadar Konuş

Şebnem Burcuoğlu

Dex Yayınevi

Fiyatı: 19 TL


Yaz – Kürşat Başar

Aşk romanı okumayı özleyenlerin imdadına Kürşat Başar yetişiyor. Sarsıcı bir aşkı, arka plana İstanbul'u yerleştirerek kaleme alan Başar, şöyle anlatıyor:
Onu gördüm ve yaz geldi. Sanki kapı çalınıp çocukluk arkadaşınız yıllar sonra tekrar çıkagelmiş gibi... Unuttuğunuz bir anıyı bulmak gibi... Çok eskide kalmış, yıllar sonra yeniden duyduğunuz anda geçmiş bir zamanı size taşıyan bir şarkı gibi... Dağ yollarında kaybolduktan sonra birdenbire, bir dönemeçte denizle karşılaşmak gibi... Yaz... bitmesini hiç istemediğim eşsiz anlar ve hiçbir şeyin, hiç kimsenin sonsuza dek benimle kalmayacağını anladığım ayrılıklar mevsimi...

Yaz

Kürşat Başar

Everest Yayınları

Fiyatı: 20 TL


**

**

**Tuna Kiremitçi - Sonun Geldi Sevgilim

**

Bu kitapta, Tuna Kiremitçi'nin bir zamanlar İclal Aydın'la olan ilişkisini kaleme aldığı konuşuldu. Şöyle anlatıyor Kiremitçi hikayesini:
"Hayalini bile kuramayacağın güzellikte bir kadınla evleniyorsun. Çok geçmeden bütün ülkeye rezil rüsva oluyorsun. Herkes kendinden emin: Tek suçlu sensin! Annen, baban, ablaların... Bakkal, komşu, arkadaşların... Hatta Polis! Haklı ya da haksız olman mühim değil, Türkiye'nin seni affetmeye hiç niyeti yok! Tek şansın var: Unutulmak! Yapılan araştırmalara göre ihtiyacın olan yalnızca 17 gün. Yoksa 22 miydi?"

Sonun Geldi Sevgilim

Tuna Kiremitçi

April yayıncılık

Fiyatı: 20 TL


Grace Kelly Biyografi - Donald Spoto

Dünyanın en güzel kadınlardan Grace Kelly'nin merak uyandırıcı hayat hikayesini mutlaka okumalısınız. Beyazperde kariyerinin ardından prensese dönüştüğü bu masal gibi hikaye, ona bir kez daha hayran kalmanıza neden olacak.

Grace Kelly Biyografi

Donald Spoto

Artemiz Yayınları

Fiyatı: 20 TL


Haziran (Gezi ve Şehrin En Güzel Yazı) - Çınar Oskay

Gazeteci Çınar Oskay, Gezi sürecinde ve sonrasında yaptığı röportajları, yazdığı yazıları bir kitapta topladı.
Pek çok ismin katkısı olan bu kitaba Bülent Somay önsöz yazdı. Zeki Demirkubuz, İhsan Eliaçık, Murat Belge, Hakan Aygün, Lütfü Savaş, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi, Roger Waters, Ferzan Özpetek, Anish Kapoor, Hasan Bülent Kahraman, Orhan Pamuk, Slovaj ?i?ek, Dücane Cündioğlu, Tanıl Bora, Ahmet Acar, Küçük İskender, Tuğrul Eryılmaz, Öğrenci Kolektifleri, 68'li devrimciler röportajlarıyla kitapta yer alıyor. Kitabın son sözü de Gündüz Vassaf'tan.

Haziran (Gezi ve Şehrin En Güzel Yazı)

Çınar Oskay

Doğan Kitap

Fiyatı: 20,50 TL


Beyoğlu'nun En Güzel Abisi – Ahmet Ümit

Polisiye sevenler için Ahmet Ümit'in son kitabı harika bir seçim. Yılbaşı gecesi geçen bir cinayeti konu alan kitap, gururlarının kurbanı olmuş erkekler, onların hayatlarını yaşamak zorunda olan kadınları temel alıyor. Ahmet Ümit'in su gibi akıp giden dili, sürpriz sonu ile zevkle okunacak bir kitap.

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi

Ahmet Ümit

Everest Yayınları

Fiyatı: 20 TL


İlk Aşk - John Green

Aşk, dostluk ve ölü bir Avusturya-Macaristan arşidükü, insanın kendisini yeniden keşfetmesini konu alan bu çok katmanlı romana şaşırtıcı bir son ve sıcacık bir yön katıyor. Kahkaha attıracak kadar komik bu kitap, kumsalda okunacak eğlenceli bir hikaye arayanlar için birebir. Kitabın, romantizm dolu, hüzünlü ve dokunaklı sahnelerden ironik ve eğlenceli üsluba, matematikle harmanlanmış, her şey dâhil bir öyküsü var.

İlk Aşk

John Green

Pegasus Yayınevi

Fiyatı: 28 TL


Bilmiyorum Deme Rehberi

"Bilmiyorum" kelimesinin çoğu zaman bizi küçülteceğini, statümüzü baltalayacağını ve gelişmemizi engelleyeceğini düşünürüz. Oysaki Cohen'e göre bu itirafımız bizi özgür kılar ve güçlendirir. Çünkü bilmemek, insanın doğasında vardır. Bu gerçekle ne kadar barışık olursak, kendimizle ve ruhumuzla da o kadar barışık ve özgürce yaşayabiliriz. Bu bir yüzleşme kitabı...

Bilmiyorum Deme Rehberi

Leah Hager Cohen

Eksik Parça

Fiyatı: 10 TL


Sherlock Holmes Tüm Hikayeleri

Dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes, kendine özgü karakteri ve yaşadığı birbirinden farklı maceralarıyla uzun yıllardan beri okurları etkisi altında tutmaya devam ediyor. Toplam 56 hikayeden oluşan bu kitap, insan zekasını zorlayan tuhaf suçlar ve cinayetler dünyasında gezinirken, gerçeğe giden yolda yalnız olmadığınızı hissettiriyor. Kitabı elinizden bırakmak istemeyeceksiniz.

Sherlock Holmes Tüm Hikayeleri

Sir Arthur Conan Doyle

Martı Yayınları

Fiyatı: 50 TL

En Çok Aranan Haberler