YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2014 Yerel Seçim Sonuçları

 Kars'ın Susuz ilçesinde AK Parti ve Demokratik Sol Parti (DSP) adaylarına oyların eşit çıkması nedeniyle İlçe Seçim Kurulu'nda kura çekimi yapıldı.

Kars'ın Susuz ilçesinde AK Parti ve Demokratik Sol Parti kalp krizi geçirdi. Osmanoğlu, adliyeye gelen 112 Acil Servis ekiplerince Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. DSP'nin Susuz Belediye Başkan adayı Yantemur'un da olay sonrası gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Komisyona bunun üzerine DSP adına Murat Kızılkaya katıldı. Daha sonra çekilen kurada, AK Parti'nin Susuz Belediye Başkanı adayı Murat Uray'ın ismi çekildi. Uray, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Yantemur ile eşit oy aldıklarını belirterek, "Hakime hanımın vermiş olduğu karara saygı göstererek kura çekildi. Kurada ben çıktım. Susuz için hayırlı olsun. İtiraz yolu açık. Susuz DSP Belediye Başkan adayımız Oğuz bey şimdilik itiraz edeceğini söylüyor. Seçim sonucuna itiraz edeceğini beyan etti" dedi. Yantemur da "Bir kurayla ilçenini kaderiyle oynanmaz. Oylar hiç sayılamadı zaten. Oyların sayılması konusunda itirazlarımız vardı, sayılmadı. Yarın il seçim kuruluna oylarımızın sayılması için dilekçelerimizi vereceğiz. Daha sonra da Yüksek Seçim Kurulu'na kadar olayı götürmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. Öte yandan polis ekipleri de kura çekimi boyunca adliye içinde ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler