YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2014 Yerel Seçim Sonuçları

 Batman'ın Kozluk ilçesinde BDP'nin belediye başkanlığı seçiminin iptali için yaptığı başvuru reddedildi. BDP, ilçe seçim kurulunun kararına itiraz etti.

Batman'ın Kozluk ilçesinde BDP'nin belediye başkanlığı seçiminin iptali için yaptığı başvuru reddedildi. BDP, ilçe seçim kurulunun kararına itiraz etti. Kozluk ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Veysi Işık'ın kazanması üzerine BDP, "seçime hile karıştığı" iddiasıyla belediye başkanlığı seçiminin iptali için itirazda bulundu. Talebi değerlendiren ilçe seçim kurulu, itirazı oy çokluğuyla reddetti. Bunun üzerine BDP İl Başkanı Serdar Atalay, "seçiminin iptali ve yenilenmesi" talebiyle, ilçe seçim kurulunca verilen karara itiraz için Batman İl Seçim Kurulu'na başvurdu. İl seçim kurulu, söz konusu talebi değerlendiriyor. Bu arada aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu bir grubun seçim kurulu önündeki bekleyişi sürüyor. BDP, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı A. Vahap Kusen'in kazandığı Hasankeyf ilçesinde de sonuçlara itiraz etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler