YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2014 Yerel Seçim Sonuçları

DENİZLİ (AA) - CHP Denizli Merkezefendi İlçe Başkanlığı, ilçede oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurdu.

DENİZLİ - CHP Denizli Merkezefendi İlçe Başkanlığı, ilçede oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurdu. CHP Denizli Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde Merkezefendi ilçesinde ıslak tutanaklar ile seçim kurulu tutanaklarının çelişkili olduğunu iddia etti. Yasa gereği seçim kurulunun önünde açılması gereken mühürlü oy torbalarının mühürlerinin dışarıda sökülerek açıldığını, bazı tutanakların değiştirilip yeniden yazıldığını öne süren Yurtseven, şunları söyledi: "Yaptığımız itirazlar reddedildi. Seçimlere şaibe bulaşmaması için oyların yeniden sayımı talebimiz geri çevrildi. Merkezefendi 1 ve 2 No'lu Seçim kurullarına ıslak tutanaklar ile seçim kurulunun tutanakları arasında ciddi çelişkiler olduğuna ilişkin itirazlarımızın bazıları kabul görmüş ve siyasi partilerin aldıkları oylarda düzeltme yapılmak zorunda kalınmıştır. Aynı şekilde seçim kurulunun bahçesinde mühürleri sökülerek açılan oy torbaları ve burada değiştirilen tutanaklara ilişkin çektiğimiz fotoğraflar delil niteliğindedir. Nitekim Ağrı İl Seçim Kurulu kararıyla yırtık bir oy torbası yüzünden seçimler iptal edilmiş ve yenilenmesine karar verilmiştir. Bu gerekçe bile fotoğraflarla belgelenen Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki oyların yeniden sayımına dayanak oluşturmaktadır." Yurtseven, Denizli Merkezefendi ilçesindeki büyükşehir, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerine ilişkin oyların yeniden sayılması için YSK Başkanlığına gönderilmek üzere Denizli İl Seçim Kuruluna dilekçe ile başvurduklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler