Açıköğretim Fakültesi öğrencileri 24-25 Nisan tarihleri arası gerçekleştirilen vizelerin ardından 23-24 Mayıs tarihlerinde AÖF final sınavlarına girdi. AÖF sınav soruları, finallerin gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra erişime açıldı. Daha sonra ise öğrenciler 'AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt aramaya başladılar. Sonunda beklenen açıklama https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden yapıldı. AÖF sınav sonuçları açıklandı. Uzun zamandır sonuçların açıklanmasını bekleyen öğrenciler AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sonuçların açıklandığı sayfaya akın ettiler. AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler final sınavlarından aldıkları notu öğrenme imkanını bulmuş oldular.
AÖF SINAV TARİHLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bahar Dönemi Akademik Takviminde, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla değişiklik yapıldı. Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, seçimler nedeniyle İktisat ve İşletme Fakültelerinin akademik takviminde değişikliğe gidildiği bildirildi.
Bahar dönemi kayıt yenileme, ekle-sil internet başvuru ve kayıt tarihlerinin 23 Şubat-4 Mart, mazeretli kayıt süresinin ise 3-4 Mart olarak belirlendiği duyurulan açıklamada, "Af kapsamında kayıt 23 Şubat-1 Mart, mazeretli kayıt 28 Şubat-1 Mart, af ders ekleme 3-4 Mart, af ders ekleme mazeretli kayıtlar 4 Mart'a yapılacak. Bahar dönemi ara sınavı 18-19 Nisan, dönem sonu sınavı 23-24 Mayıs, tek ders sınavı ise 27 Haziran'da gerçekleştirilecek" ifadesi kullanıldı.
SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ
Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrencilerimiz sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içinde itirazlarını şu şekilde yapabilirler;
Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği birimine dilekçe göndererek
aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine e-posta göndererek
Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliğinin Yazışma Adresi: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü Tepebaşı 26470 ESKİŞEHİR
AÖF sınav ve değerlendirme sistemleri
1. Yıllık Mutlak Sistem
Yıllık mutlak sistemde dersler dönem esasına göre değil, yıl esasına dayalı olarak belirlenmektedir. Sisteme kayıt yaptıran veya kayıtlı olup kayıt yenileten öğrenciler bir öğretim yılında sorumlu olduğu derslerden ara ve yıl sonu sınavlarına girerler. Yıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler.
Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için önceden belirlenen not ölçüsüne ulaşması beklenmektedir. Bir başka deyişle, mutlak değerlendirmede ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenmektedir. Öğrencinin aldığı notların, belirlenen bu standartlara ulaşması gerekmektedir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde daha önceki öğretim yıllarında yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan programlarda geçme notu; ara sınavın %30’u yıl sonu veya bütünleme sınavının %70’nin toplamının en az 50 puan olması gibi bir ölçüt önceden belirlenmektedir. Geçme notunun anlamı, alınan puanın belirlenen standart ile aynı ya da yüksek olmasıdır; kalma notunun anlamı ise alınan notun belirlenen standardın altında olması demektir. Dersin zorluk derecesi, öğrencinin potansiyeli, ilgi, yetenek ve beklentilerine bakılmaksızın, öğrencilerden her dersten önceden belirlenen başarı sınırına ulaşması beklenir. Bir öğrencinin başarısı, başka bir öğrencinin başarısından bağımsızdır.
2. Dönemlik-Kredili Sistem
Kredili sistem olarak uygulanan sistem literatürde değişik adlarla anılmaktadır. Bunlar; ders geçme, kredili sistem, bireyselleştirilmiş sistem, seçmeli sistem gibi. Tüm bu sistemlerin ortak yanı öğrenciyi merkeze almaları ve öğrencinin yararını ön planda tutan yaklaşımlara dayandırılmış olmalarıdır. Kredili sistemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir; Öğrenci merkezlidir. Her öğrenci potansiyeli oranında başarılı olur. Her öğrencinin her dersten aynı öl-çüde başarılı olması beklenmez. Öğrenciler, ilgileri, yetenekleri, amaçları ve beklentileri doğrultusunda kendi öğre-nimlerini gerçekleştirirler. Öğrenme bireyin sorumluluğundadır. Program, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf dersleri olarak ayrılmaz, ancak dersler ile ilgili koşullar vardır. Kredili sistemin amacı, her öğrencinin kendi ilgi, istek ve yeteneğine göre yönlendirilme-sine, geliştirilmesine, belirli alanlarda yetiştirilmesine ve başarısızlıktan çok, başarının değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır.
SINAV GEÇME NOTLARI
84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti