Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

2015 Biterken: Rolling Stone Dergisi, Bu Yılın En İyi 20 Elektronik Dans Müziği (EDM) Albümünü Belirledi

Varsa şekerin, listeme bir göz at şekerim.

2015 Biterken: Rolling Stone Dergisi, Bu Yılın En İyi 20 Elektronik Dans Müziği (EDM) Albümünü Belirledi
  1. Platform (Holy Herndon)

*Holly Herndon*'ın albümü ile başlıyoruz... Günlük sesleri sample'layarak oluşturduğu 10 şarkıyı Platform** adlı albümünde toplayan Herndon, Rolling Stone listesine 20. sıradan giriş yapıyor.

Rolling Stone Dergisi albümle ilgili 'distopik' yorumunda bulunuyor; en iyi şarkı olarak da Lonely at the Top'ı belirliyor. Haberiniz olsun.

Müzisyenin Soundcloud'u için tıklayın.19. Discreet Desires (Helena Hauff)

Helena Hauff, Alman bir prodüktör.
Ve Discreet Desires adlı ilk albümü ile şimdiden Rolling Stone listesinde!

80'ler, 90'lar soundunu oluşturduğu, retro synthesizer'lar ve drum-machine'ler ile dolu albümü hakkında derginin yorumu tek kelime: ''Fütüristik''. Ve evet, albüm plak formatında da basıldı.

Soundcloud hesabı için tıklayın.18. DJ-Kicks (Seth Troxler)

Kapağına baktığımızda ''Ben bu adamı kulüpte görmüştüm yahu!'' diyeceğiniz tanıdıklıkta bir adam Seth Troxler...

DJ-Kicks adlı albümünde melankolik ve folk piyano melodilerine, Afrika-vari gitarlara yer vermiş; Hauke Freer, Butch ve Kerri Chandler gibi isimlerle de iş birliği yapmış. Sonuç; albüm listede 18. sırada.

Soundcloud şekli için tıklayın.17. My Mind Beats Vol.I (DJ Fulltono)

Japon ritmleri, oldukça sert ve yırtıcı bir sound, 8-bit hamleleri de var yer yer, sentetik perküsyonlar da ön planda...

Karman çorman ama belli ki çok beğeni toplamış bir albüm My Mind Beats Vol.I.

Soundcloud için buradan.16. Caracal (Disclosure)

Howard ve Guy Lawrence'ın oluşturduğu Disclosure, ülkemizde de varolan aşırı popülerliklerini 2015 yılında çıkardıkları Caracal albümüyle de perçinlediler.

Köklerini Chicago müziğinden alan bir House müzik denemesine girişen ikili hakkında derginin yorumu, ''Hipnotik'' şeklinde.

Albümde bir de Lorde düeti var; Magnets.
Kaçırmayın!15. Hydrangeas Whisper (Boof)

*Minimal techno'dan uptown funk'a* kadar uzanan, geniş bir yelpazesi var bu albümün. Bunun da sebebi muhtemelen Maurice Fulton*'un (Boof adı ile biliyoruz)* kariyeri boyunca dans müziğin her türünde ürün vermiş olması.

The Hydrangeas Whisper, müzisyenin dördüncü albümü. 14. LP (Container)

Container, geçen yıl çıkardığı ve acayip dikkat çeken Adhesive kısaçalarının hemen ardından yayınladı bu LP'yi.

Dans müziğin Punk hali şeklinde konuşmuş Rolling Stone yazarları, katılıyoruz biz de.13. Nojinza Lodge (Nozinja)

Güney Afrikalı müzisyen, ilk albümü Warp'ta kendi kendine verdiği pası Nozinja Lodge albümünde gole çevirmiş gibi görünüyor.

Kendi memleketinin tınılarını elektronik ritmlerle birleştirmiş, biraz çizgifilm-vari hamlelerde de bulunmuş, yazarların yorumuna göre bu albümü hazırlarken biraz fazla Aphex Twin dinlenmiş. Öyle ya da böyle, Nozinja listede kendine 13. sırada yer bulmuş :)12. Hunch Music (Hunee)

Hun Choi (kendine seçtiği isimle Hunee), Güney Koreli ve Batı Almanya'da yaşıyor, bu albümü de Amsterdam'da hazırlamış. E bu kültür karmaşası da acayip ilginç bir sonuç doğurmuş :)

*Acid, Techno ve Cosmic Jazz arasında gidip gelen bir albüm Hunch Music*. Bu gidip gelmenin sonunda ortaya çıkan ise saykedelik**. Hayırlısı.

Soundcloud hesabı için tıklayın.11. Morning/Evening (Four Tet)

Koca albüm, 20 dakikalık iki şarkıdan oluşuyor. Morning Side ve Evening Side.

Morning Side'da Hintli şarkıcı Lata Mangeshkar'ın sesini duyuyoruz...
Evening Side'da da Brian Eno etkileriyle karşılaşıyoruz.

Sonuç olarak, Rolling Stone yazarlarının tercihine saygı duyuyor, Four Tet'in bu yıl yayınladığı albümü 11. sırada bulunduruyoruz. 10. Levon Vincent (Levon Vincent)

En beğendiğimiz albüm kapağı açık ara Levon Vincent'ınki. Onu baştan söyleyelim.

İsim koymadığı albümü ile New York'tan Berlin'e taşındığını belli eden müzisyen, Anti-Corporate Music ve Junkies on Hermann Street şarkıları ile dikkat çekiyor, Techno ve Deep House'a Punk bir bakış açısı getiriyor.

13 yıllık DJ'lik kariyerinin en güzel ürünleri için, buyrun Soundcloud'a.9. Elaenia (Floating Points)

Dokuzuncu sırada nihayet İngiltere'ye geliyoruz: Floating Points.

Müzisyen elektrik piyanolarla bezediği, Cosmic Jazz'a yer yer değindiği ilk albümü Elaenia ile 70'ler havası yakalamayı başarıyor. Bu hoş denemeleri de Rolling Stone yazarları tarafından takdirle karşılanıyor. ''Soundtrack gibi albüm!'' demişler yorumlarında.8. Dazed Digital Gqom Mix (Rudeboyz)

Aslında bir albüm değil, nitekim bir albüm kapağı da yok...
Ama albüm olsun olmasın, Londra'da yaşayan Güney Afrikalı üçlü Rudeboyz'un yeni remix toplaması bu yılın en iyilerinden.

Phill Collins'in de ara ara sesini duyduğumuz Mitsubishi Song en dikkat çekici remix. Bir de güzel haberimiz var, bu toplama tamamen ücretsiz olarak grubun Soundcloud hesabından dinlenebilir durumda! 7. Born in the Echoes (The Chemical Brothers)

Bu mevzunun efsanesi, 20 yıldır kulaklarımın pasını silmek ve dansetmekten ayaklarımızda nasırlar oluşturmak arasında gidip gelen ikili; The Chemical Brothers...

Tom Rowlands ve Ed Simons'ın son çalışması Born in the Echoes'da Annie Clark ve Cate Le Bon düetleri dışında şaşırtan bir şey yok. Kötü anlamda almayın, her zamanki gibi mükemmel bir albüm! 6. Mutant (Arca)

Venezüela'da doğdu, Londra'lı oldu, Rolling Stone listelerinde en üst sıralarda yer bulan bir albüm yaptı: Arca!

Aynı zamanda Björk'ün de prodüktörlüğünü yapan Arca'nın ikinci albümü Mutant, yorumlarda 'Paranoyak ve öfkeli' olarak nitelendiriliyor... Şarkılarda insanın içini umutla dolduran neredeyse hiçbir şey yok!

Güzel yani.5. In Colour (Jamie xx)

Geldik ilk 5'e.
Beşinci sırada, yine ülkemizde de oldukça popüler olan bir isim var: Jamie xx.

The XX'ten Jamie Smith'in yan çalışması Jamie xx ile In Colour albümünü bu yıl yayınladı, The XX'in karanlık müziğinin yanında aslında ne kadar eğlenceli de olabildiklerini göstermeye çalıştı.

Başarmış görünüyor :)4. Garden of Delete (Oneohtrix Point Never)

Daniel Lopatin'in Oneohtrix Point Never adı ile yayınladığı yedinci albüm, -ismi de harika; Garden of Delete Rolling Stone listesinde 4. sırada.

Yerini hakikaten hakeden albüm dans müziği albümü olarak adlandırılsa da, yazarlar tarafından 'Grunge ruhu taşıyor' diye nitelendirilmiş. Çünkü bu albümde esinlendiği ya da birlikte çalıştığı isimler arasında Nine Inch Nails ve John Carpenter gibi acayip gruplar, müzisyenler var.

Grunge'ın ismi bile geçse dinliyoruz zaten, bu albümden sonra Oneohtrix Point Never'ı da dinliyoruz!3. Fingers, Bank Pads & Shoe Prints (RP Boo)

Vokal loop'ları, abstrakt sample'lar ve trance müzik.
Biraz da Kenny Loggins etkisi ekleyince, alın size mis gibi bir EDM albümü!

RP Boo, uzun isimli albümüyle listenin üçüncü sırasında.
Chicago'lu müzisyenin Soundcloud'u için de buyrun buradan.2. Dark Energy (Jlin)

Chicago'da ikamet eden Afrikalı-Amerikalı hanımefendinin, harika albümü hakkında buyrun size birkaç ipucu:

-Şarkılardan birinin adı Guantanamo (ve muhteşem bir şarkı)
-Kullanılan vokal sample'ları arasında Halka filminde televizyondan çıkan Samara'nın sesi de var! (kimin aklına gelirdi?)1. Skrillex and Diplo Present Jack Ü (Jack Ü)

Yabancıların 'Ü' harfinin çok komik bir harf olmasını yeni keşfettiklerinin işareti olan bir albüm; Jack Ü.

Ülkemizde de EDM'i geniş kitlelerce sevdiren, üstüne bir de saç modeli hediye eden Skrillex'in Diplo ile yaptığı iş birliğinin ilk meyvesi listenin ilk sırasında :)

Albümün en hit şarkısının adı da Where are Ü now?.
Buyrun, kendiniz test edin.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler