HABER

2016 Açıköğretim bölümleri

Açıköğretim bölümleri arasında hangi bölümlerin yer aldığı bu yıl tercih yapacak adaylar açısından önem taşıyor. Açıköğretim bölümlerinin hangileri olduğunu haberimizden öğrenebilirsiniz.

2016 Açıköğretim bölümleri

Her yıl ülkemizde milyonlarca üniversite adayı, geleceklerini belirleyecek bir sınav ile üniversite mezunu olmak için ilk adımı atıyor. Tam 32 yıldır pek çok insanın üniversitede okumasına ve üniversite mezunu olmasına olanak sağlayan Açıköğretim Fakültesi de girilen sınavların ardından yapılan tercihlerde büyük ve değerli bir alternatif oluyor. İçinde bulunduğumuz seneye kadar 2 milyonu aşkın mezun vermiş olan Açıköğretim Fakültesi, her geçen yıl öğretim sistemine eklediği bölümler ve programlar ile kayıtlı öğrenci sayısını ve doğal olarak mezun sayısını arttırmayı hedefliyor. Açıköğretim Fakültesi’nin en önemli özelliklerinden olan her yaş, her meslek ve her gelir grubundan insanın eğitim alabileceği bir kapsayıcı sisteme sahip olması ile bugün üniversite adayları tercihlerinde 17 farklı lisans ve 34 farklı önlisans programına kayıt olma imkanı elde edebiliyor.

2016 AÇIKÖĞRETİM BÖLÜMLERİ

Açıköğretim Fakültesi’nde bulunan önlisans programları; Adalet, Aşçılık (Yeni), Bankacılık Ve Sigortacılık, Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Çocuk Gelişimi (Yeni), Dış Ticaret, Elektrik Enerjisi üretim, İletim Dağıtım, Emlak ve Emlak Yönetimi, Ev İdaresi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İlahiyat, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Laborant ve Veteriner Sağlık, Lojistik, Marka İletişimi, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Özel Güvenlik ve Koruma, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi, Tarım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Yeni), Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Yaşlı Bakımı (Yeni) ve Yerel Yönetimler.
Açıköğretim Fakültesi’nde bulunan lisans programları; Felsefe, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Yeni), Sağlık Yönetimi (Yeni), Sosyal Hizmet (Yeni), Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve Yönetim Bilişim Sistemleri (Yeni).

İktisat Fakültesi’nde bulunan lisans programları; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye ve Uluslararası İlişkiler. İşletme Fakültesi’nde bulunan lisans programları ise; Havacılık Yönetimi (Yeni), İşletme, Konaklama İşletmeciliği ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (Yeni).

Bilindiği üzere Açıköğretim Fakültesi’ne ait bölümlerin birinde öğrenci olarak yer almanın en büyük avantajlarından bir tanesi uzaktan eğitim sisteminin içinde yer almak. Yani uzaktan eğitim sisteminde dersleri sınıf ortamında olmadan çeşitli teknolojik imkanlar ile öğrenmek mümkün. Açıköğretim Fakültesi bünyesinde pek çok farklı öğrenme yöntemi ve ortamı bulunuyor. Bunlar arasında, öğrenme yönetim sistemi yani ÖYS, canlı ders yani e-seminer platformu, e-kampus, e-sertifika, akademik danışmanlık ve ücretsiz olarak verilen kitaplar yer alıyor. Elbette Açıköğretim Fakültesi’nde öğrenci olmak için lise ve dengi okullardan mezun olup Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’ndan yeterli puanı almak gerekiyor. Açıköğretim Fakültesi’nin bir diğer avantajı da burada devreye giriyor ve diğer pek çok üniversite bölümleri gibi Lisans Yerleştirme Sınavı puanına ihtiyaç duymuyor.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler