HABER

2016 Adli-İdari Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınavı Başvuruları Başladı - Adli-İdari Yargı Hâkim ve Savcılık Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Adli-İdari Yargı Hâkim ve Savcı adaylığı yazılı sınavı başvuru ekranı ÖSYM resmi sitesinde erişime açıldı. Adalet Bakanlığı 2016 dönemi için 2000 adli yargı hâkim ve savcı, 200 idari yargı hâkim, 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı, 100 av

2016 Adli-İdari Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınavı Başvuruları Başladı - Adli-İdari Yargı Hâkim ve Savcılık Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Adli-İdari Yargı Hâkim ve Savcı adaylığı sınavına başvurular, 11-20 Ekim 2016 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır.

2016 dönemi için Adalet Bakanlığınca yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara;

1) 2000 adli yargı hâkim ve savcı adayı,

2) 200 idari yargı hâkim adayı,

3) 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı,

4) 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hâkim adayı alınacak.

2016 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı Ne Zaman?

2016 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-Adli Yargı), 2016 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-İdari Yargı), 2016 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-Adli Yargı-Avukat), 2016 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-İdari Yargı-Avukat), 24 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da 2 oturum halinde uygulanacaktır.

2016-Adli Yargı Sınavına; Hukuk Fakültesi mezunu olanlar (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar) ile yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar da sınava başvurabilirler.

2016-İdari Yargı Sınavına; Hukuk Fakültesi veya Hukuk Bilgisine programlarında yeterince yer veren SiyasalBilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu adaylar başvurabilecektir. Yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar ile Hukuk Fakültesi dışında hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar da sınava başvurabilirler.

2016-Adli Yargı ile 2016-İdari Yargı Sınavlarına; TC vatandaşı olan, yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1981 ve daha sonra olanlar) adaylar başvurabilecektir.

2016-Adli Yargı-Avukat ile İdarî Yargı-Avukat Sınavlarına; TC vatandaşı olan, Hukuk Fakültesi mezunu olup (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar), yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1971 ve daha sonra olanlar) adaylar başvurabilecektir.

Yabancı bir hukuk fakültesini bitirenlerden Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar da sınava başvurabilirler. Sabah oturumu 09.30’da, öğleden sonra oturumu 14.30’da başlayacaktır.

Adli-İdari Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınavı Başvuru Formu

Hakimlik-Savcılık Sınavlarının konuları şu şekilde olacak:

1.Kitapçık: Tüm adaylar için ortak ve zorunlu testlerden oluşur.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi konularıyla ilgili çoktan seçmeli sorular ile; Ortak Alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdarî Yargılama Usulü, Hukuk Yargılama Usulü ve Medeni Hukuk konularıyla ilgi çoktan seçmeli sorulardan oluşur.

2.Kitapçık: Adli Yargı Sınavına başvuran adaylar tarafından çözülecek testten oluşur.

Adli Yargı Testi: Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku konularıyla ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşur.

3.Kitapçık: İdari Yargı Sınavına başvuran adaylar tarafından çözülecek testten oluşur.

İdari Yargı Testi: Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku, Maliye-Ekonomi konularıyla ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşur.

4.Kitapçık: Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuran avukat adaylar tarafından çözülecek testten oluşur.

Adli Yargı-Avukat Testi: Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku konularıyla ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşur.

Adli Yargı Testi ile Adli Yargı-Avukat Testi aynı konular ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacak ancak testlerde birbirinden farklı sorular yer alacaktır.

5.Kitapçık: İdari Yargı-Avukat Sınavına başvuran avukat adaylar tarafından çözülecek testten oluşur.

İdari Yargı-Avukat Testi: Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku, Maliye-Ekonomi konularıyla ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşur.

İdari Yargı Testi ile İdari Yargı-Avukat Testi aynı konular ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacak ancak testlerde birbirinden farklı sorular yer alacaktır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler