HABER

2016 Güz Dönemi AÖF final sınav sonuçları açıklandı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde öğrenciler heyecanla AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Güz Dönemi AÖF sınav sonuçları erişime açıldı.

2016 Güz Dönemi AÖF final sınav sonuçları açıklandı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İşletme ve İktisat Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin uzun süredir hazırlandıkları Güz Dönemi AÖF final sınavlarının tamamlandı. 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen sınavlardan kısa bir süre sonra soru ve cevaplar da yayımlandı. Daha sonra ise AÖF sınav sonuçlarının açıklanması beklendi. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sonuçlarında son durum nedir? Gibi sorulara yanıt aradılar. Konu ile ilgili beklenen yanıt Açıköğretim Fakültesi'nden geldi. AÖF sınav sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı. Açıköğretim Fakültesi'nde yer alan sonuç sayfasına T.C. kimlik numaranızı girerek AÖF sınav sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz

GÜZ DÖNEMİ AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı

En Çok Aranan Haberler