HABER

2016 KPSS başvuruları sona eriyor, işte şartlar

2016'da gerçekleştirilecek KPSS başvuruları başladı. Adayları KPSS başvuruları için 31 Mart'a kadar işlemlerini gerçekleştirebilecekler. KPSS hakkında merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz

2016 KPSS başvuruları sona eriyor, işte şartlar

Hepimizin de bildiği gibi artık ne yazık ki bir bölüm okumak yeterli değildir. Üniversiteyi kazanmış olmak da değil asıl mesele kendini geliştirebilmektir. Herkes iyi kötü bir üniversiteye yerleşir. Ancak kendini çok az insan yetiştirir. Kendini yetiştiren insan daha fazla maaş alarak daha kolay iş bulmaya başlamıştır. Okulda eğitim hayatını tamamladıktan sonra hiç birimiz ne yazık ki hemen iş bulma işe yerleşme lüksüne sahip değilizdir. Ciddi anlamda işsizlik oranı ülkemizde çok fazla olduğu için artık bir bölüm okuduktan sonra vatandaşların kendilerini geliştirmeleri beli sınavlara girerek her türlü yöntemi denemeleri gerekir. Ben işimi garantiye almak isterim diye düşünenler varsa da bunun için devletin hazırlamış olduğu sınavlara girmiş olmaları gerekir. Bunun için de öncelikle bu sınavlara başvuru yapılmış olmalı. Ancak sizlerin de bildiği gibi bu sınavlara girebilmek için bazı aşamaları atlatmak gerekir.

[

****](https://ais.osym.gov.tr/)

Devlet adına devlete dayalı bir yerde çalışmak için bizler birtakım sınavlardan geçmemiz gerekir. Zaten hayatımız boyunca seçilebilmek için bazı başarıları elde etmek için bu sınavlara girmemiz gerekir. Okuduğumuz bölüm sonrasında kadrolu öğretmen olabilmek için öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavına girmemiz gerekir. Ardından da bizler atamaya katılarak bir şehre öğretmen olarak atanmayı beklerler. Bunun için öncelikle Kamu Personeli Sınavından geçer not almaları gerekir.

Adayların girecek oldukları bu Kamu Personeli Seçme Sınavı her yıl yapılmaktadır. 2016 yılı içerisinde de bu sınav ilk kez yapılacaktır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak sınav sorularını hazırlayan kurum Kamu Personeli Seçme Sınavına başvuru yapmak isteyenler için belli bir zaman aralığı belirlemiştir. Sınava katılımda bulunmak isteyen adaylar bu tarihler arasında sınav başvurularını yapmaları gerekir. 2016 yılı için belirlenen KPSS Sınavının başvuru tarihi 17 Mart Perşembe günü başlayacaktır. Adaylar artık ülke genelinde gerçekleştirilen sınavlara katılım sağlayabilmek için çok vakit harcamalarına gerek yoktur. Geliştirilen teknolojik aletlerle yapılan çalışmalar hız kesmeden devam etmiştir. Böylece vatandaşlar olarak bizler büyük kolaylık bulmuşuzdur. Sizlerin de bildiği gibi yapılan çeşitli çalışmalar hayatımızın her evresinde kullanılmakta ve hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Artık internete bağlı olmamız koşulunda çok sayıda işlemlerimizi gerçekleştirebilme yeteneğine sahip oluruz. Sınav başvuruları dâhil olmak üzere sınav sonuçlarına da sınav sorularına da bu şekilde bakabiliriz. Her zaman her yerde sadece internete bağlı olarak yapılan çalışmalardan dilediğimiz şekilde yararlanabiliriz. ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS sınavına dair de bu bilgileri internet sistemi üzerinden bilgi sahibi olabilirsiniz. Sadece internete bağlanarak hem cep telefonlarınızdan hem bilgisayarlarınızdan hem de tabletlerinizden bu işlemi yapabilirsiniz. Bazı girilmesi gereken bilgileri KPSS sınav başvurusu için girdiğiniz takdirde sizler de kolay bir şekilde sınav başvurunuzu başlatabilirsiniz. 31 Mart tarihine kadar da KPSS Sınav başvurunuzu yapabilirsiniz.

En Çok Aranan Haberler