HABER

2016 KPSS Önlisans Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı ÖSYM

İki yıllık üniversite eğitimini tamamlayan adayların gireceği 2016 KPSS Önlisans giriş belgesi ÖSYM resmi sitesinde erişime açıldı. ÖSYM 2016 KPSS Önlisans giriş belgesi sorgulama ekranına AİS giriş yapılarak ulaşılabilir.

2016 KPSS Önlisans Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı ÖSYM

16 Ekim 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek olan bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilecek memur adaylarının katılacağı Önlisans sınavı için giriş yerleri ÖSYM resmi sitesinde erişime açıldı.

2016 KPSS Önlisans sınavına katılacak adaylar sınava giriş belgelerini ÖSYM AİS giriş yaparak temin edebilecekler.

Sınava girerken yaynınızda bulundurmanız gerekenler

- Nüfus cüzdanı

- Nüfus cüzdanı yoksa, suresi geçerli olan bir pasaport

- Sınav zamanında aday asker ise, asker kimlik belgesi

2016 KPSS Önlisans Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı İçin Tıklayınız

SINAVIN UYGULANMASI

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur

Adaylar, sınav salonuna sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanları/pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır. Yerine oturan aday ilgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanını/pasaportunu sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklardır ve sınava giriş belgelerini toplayacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak, üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları (Her aday, sınavda kendi fotoğrafının ve kendi kimlik bilgilerinin bulunduğu, kendisine ait cevap kâğıdını kullanmak zorundadır. Başka bir adaya ait cevap kâğıdını kullanan adayın sınavı geçersiz sayılır.) ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır.

Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra ilgili oturuma ait soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Adaylar, kendilerine verilen soru kitapçıklarında yer alan sayfaların baskısını hızlıca kontrol ettikten sonra kitapçığın kapağı üzerindeki adı, soyadı, T.C. Kimlik Numarası ile salon/sıra no. Bilgilerini dolduracaklar ve soru kitapçık numarasını cevap kâğıdında “Soru Kitapçık Numarası'' alanına yazıp kodlayacaklardır. Bu işlemin doğru ve eksiksiz olarak yapıldığı, hem soru kitapçığında hem de cevap kâğıdının ilgili alanında yine aday tarafından onaylanacaktır. Cevap kâğıdı üzerine soru kitapçığı numarasının doğru ve eksiksiz kodlanmasından sınav görevlileri değil adayın kendisi sorumludur. Daha sonra salon görevlileri, adayın soru kitapçığı üzerinde yer alan soru kitapçığı karekod etiketini, salon aday yoklama listesinde bu kitapçığı kullanan adayın adının yer aldığı bölüme yapıştıracaklardır.

Sınava giren adayların, kendilerine verilen soru kitapçıkları ve cevap kâğıtlarını kontrol edip kendi durumlarına ve Sınava Giriş Belgelerindeki bilgilere uygun sınav evrakı olduğundan emin olmaları aksi takdirde salon başkanını bilgilendirmeleri zorunludur.

En Çok Aranan Haberler