HABER

2016 LYS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı

LYS tercih sonuçları açıklandı. Merakla beklenen 2016 LYS tercih sonuçları konusunda ÖSYM'den yapılan açıklama sonrasında adaylar hangi üniversitelere yerleştirildiklerini öğrenme fırsatı buldu.

2016 LYS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı

LYS tercih sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Üniversitelerde eğitimlerini sürdürmek isteyenler ve bu kapsamda tercih yapan adaylar LYS tercih sonuçları açıklamasının yapılmasını büyük bir heyecanla bekliyordu. ÖSYM, Ağustos'ta LYS tercih sonuçları açıklamasını yaptı ve üniversite tercih sonuçlarını öğrencilerin erişimine açtı. LYS tercih sonuçları sorgulaması yapmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi'ne akın etti. LYS tercih sonuçları hakkında merak edilenleri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

LYS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA

LYS tercih sonuçlarını öğrenmek isteyenler, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'ne akın ettiler. Sisteme giren adaylar burada T.C. Kimlik Numaraları ve Aday Şifrelerini kullanarak LYS yerleştirme sonuçlarını kolayca öğrenebiliyorlar. Sonuç sisteminde yerleştirilmenize dair detayları görebilirsiniz.

LYS tercih sonuçları için tıklayın

ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLIYOR

ÖSYM'nin LYS yerleştirme sonuçlarını açıklamasının ardından adaylar üniversitelere kayıt işlemlerini beklemeye başladılar. LYS tercih sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleştirilen adaylar kayıt işlemlerini 15-19 Ağustos tarihlerinde yapabilecekler. Diğer yandan elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Kayıt yapacak adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen sürelerde başvurmaları gerekiyor.

Diğer yandan liseden mezun olamadığı halde sınavı kazanan öğrenciler de geçici kayıt yaptırabilecekler. Bu durumda olan adaylar 30 Aralık'a kadar yükseköğretim kurumuna mezun olduklarına ilişkin belgeyi ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları gerçekleştirilecek.

İŞTE BOŞ KONTENJANLAR

Üniversitelerdeki lisans programlarına 417 bin 714, ön lisans programlarına 367 bin 236 aday yerleşti. Lisans programlarında 18 bin 770, ön lisans programlarında ise 20 bin 19 olmak üzere 38 bin 789 kontenjan boş kaldı.

En Çok Aranan Haberler