YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016’Nın Yapılandırılmış Borçlanma Araçları Lideri Ak Yatırım

İstanbul, 3 Ocak Ak Yatırım’ın ilk kez ihracını 2015 yılında gerçekleştirdiği Yapılandırılmış Borçlanma Aracı Pay senedi, pay senedi endeksi, döviz,

2016’Nın Yapılandırılmış Borçlanma Araçları Lideri Ak Yatırım

İstanbul, 3 Ocak Ak Yatırım’ın ilk kez ihracını 2015 yılında gerçekleştirdiği Yapılandırılmış Borçlanma Aracı Pay senedi, pay senedi endeksi, döviz, emtia, faiz gibi dayanak varlıklar üzerine yapılabilen YBA, içindeki dayanak varlığın ne olduğuna bakılmaksızın kaynakta kesilen %10 stopaj ile vergilendirildiği için de kolay getiri analizi yapılma imkanı sunuyor.
YBA’nın ilk ihraçcılarından olan Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, “Yatırımcılarımızın istediği vadede, istediği nominal büyüklükte ihraç edilen bir Ak Yatırım bonosu ile, istediği dayanak varlığa beklentileri dahilinde yatırım yapan bir türev ürünün birleşiminden oluşan YBA, çok kısa bir sürede müşterilerimizin ilgi odağı oldu. Ürünün tamamen kişiye özel tasarlanabilmesi yatırımcıların ihtiyaçlarına doğrudan cevap verebilir nitelikte. Risk almak istemeyen yatırımcılar için “anapara korumalı” şekilde sunabilirken, risk seven yatırımcılara yüksek getiri potansiyeli içerecek şekilde “getiri artırıcı” stratejiler de kurgulayabiliyoruz. İstenilen vade uzunluğunda ihraç edilebilen bu özel bono, bir ISIN koduna sahip ve yatırımcımız tarafından talep edildiği takdirde borsaya da kote edebiliyoruz. 2015 Ağustos ayı itibarıyla başladığımız YBA ihraçlarında, nominal büyüklüğün yaklaşık 250 milyon TL’ye ulaşması da piyasadaki liderliğimizin göstergesi. 2017 yılında da ürüne olan ilginin daha da artacağını öngörüyor ve ihracın dizayn edilmesinden yatırımcılarımıza sunulmasına kadar ki süreçte konusunda profesyonel kadromuzla, müşterilerimizin yatırımlarına değer katarak liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.
Yapılandırılmış Borçlanma Aracı; "pay senedi, pay senedi portföyü, endeks, emtia, döviz gibi değişken getirili bir dayanak varlık ile bono, tahvil gibi sabit getirili bir menkul kıymetin bileşiminden oluşan risk-getiri profili kurgulanan stratejiye göre değişiklik gösteren bir borçlanma aracı" olarak tanımlanıyor.
ISIN kodu, "Ulusal ve uluslararası sermaye piyasası işlemlerine söz konusu menkul kıymet işlemlerinin tam otomasyon ortamında gerçekleştirilmesi için menkul kıymetlere uluslararası standartlara uygun olarak, Türkiye'yi temsilen ilk iki harfi 'TR' olmak kaydı ile toplam 12 haneden oluşacak şekilde tanımlanan yegane uluslararası menkul kıymet tanımlama kodu" olarak biliniyor.
(Fotoğraflı)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler