Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2017 AÖF sınav sonuçları nihayet açıklandı. 15-16 Nisan’da yapılması planlanan, ancak 2017 referandumunun denk gelmesi nedeniyle 29-30 nisana ertelenen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bahar Dönemi Ara Sınav sonuçları açıklandı. 1 Milyon 35 bin 601 öğrencinin girdiği 2017 AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesine girerek, kimlik bilgileri ile öğrenilebiliyor. İşte AÖF sınav sonuçları...
AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
2017 AÖF sınav sonuçlarını bekleyen milyonlarca öğrenci internetin başına geçti. AÖF sınav sonucunda kaç puan aldığını merak eden öğrenciler resmi sonuçları yukarıdaki linke tıklayarak öğrenebilecek. 29-30 Nisan'da yapılan ara sınavların ardından AÖF dönem sonu sınavları ise 3-4 Haziran'da yapılacak. 2016-2017 üç ders sınavı ise 22 Temmuz 2017'de gerçekleşecek. AÖF sınav sonuçları neticesini öğrenmek isteyen öğrenciler sonuçlara Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesinden T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek yaparak ulaşabilir. Dönem içinde yapılacak olan ara sınavı ve dönem sonu sınavı soru ve cevapları da sınavların ardından açıklanacak.
AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?
Açıköğretim Fakültesi sınavlarında yeni uygulanmaya başlanan 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sınav sistemi ile umutsuzluğa kapılan bazı öğrenciler AÖF sonuçları için itiraz etme yolunun nasıl olduğunu araştırmaya başladı. Sınava giren öğrenciler, sınavın uygulanması, sınav soruları ve sonuçları ile ilgili olarak inceleme talebinde bulunabilirler ve itiraz edebilirler.
Öğrenciler yapacakları itirazı, kılavuz ve protokol ile belirlenen kurallar içinde belirlenen süre dahilinde yapabilirler. Belirlenen kural ve süre içerisinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Yine sınava girmeyen ya da sınavı geçersiz sayılan adayların yapacakları itirazlar da dikkate alınmaz. İtiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim'in Merkez Büro Yöneticiliği adresine dilekçelerini ulaştırmalıdır. Bunun dışında mail yolu ile de dilekçe ulaştırılarak itiraz işlemi daha hızlı bir şekilde yapılabilir. Sınav itiraz dilekçesinde adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve cep telefonu gibi bilgilerin yer alması gerekmektedir. Dilekçe gönderimi sonrasında Anadolu Üniversitesi tarafından konu ile ilgili olarak adaya geri dönüş yapılacaktır.
AÖF'DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?
AÖF sınav sonuçlarının ardından AÖF geçilemeyen dersler de merak konusu oldu. AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir. Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel olarak sisteme giriliyor. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.