HABER

2017 EUS soru ve cevapları yayınlandı mı? Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı nedir?

Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olarak bilinen EUS soru ve cevapları merak ediliyor. 1 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen EUS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

2017 EUS soru ve cevapları yayınlandı mı? Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı nedir?

Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olarak bilinen (EUS) soru ve cevapların yayınlandı mı merak ediliyor. 1 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da yapılan EUS saat 10.00'da ilk kez gerçekleştirilmişti. EUS 135 dakika sürmüştü. Adaylar şimdi EUS soru ve cevaplarına odaklandı. 2017 EUS sınavına katılan adaylar soru ve cevapların yayınlanması bekleniyor.

EUS sınavı ardından merak edilen en önemli şey soru ve cevaplar. Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na giren adaylar çözdükleri 100 sorunun yanıtlarını merakla bekliyor. 2017 EUS sınavına dair gelen bilgiler ise şöyle; EUS hesaplama, değerlendirme ve seçme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacaktır. Adayların sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Ham puanlar, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülerek adayın yerleştirmede kullanılacak EUS puanı belirlenecektir. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. EUS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı ise henüz belli olmadı.

EUS NEDİR?

Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (kısaca EUS), Türkiye'de eczacılık fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır. Yılda 2 kez yapılması planlanmaktadır. Eczacılıkta uzmanlık eğitimlerine, merkezi olarak yapılacak eczacılıkta uzmanlık sınavı ile girilecektir. Tıpkı Tus ve Dus gibi Eczacılık dallarında uzman olmak isteyenlerin bu sınava girmesi ve başarılı olunması durumunda eczacılıkta uzmanlık eğitimi alması gerekecektir. İlk sınav 24 Eylül 2016 tarihinde yapılacaktır. Sınav konuları ve soruların oransal dağılımı da şu şekildedir: Analitik Kimya %10, Fizyoloji-Patoloji %6, Biyokimya %6, Farmasötik Mikrobiyoloji ve İmmünoloji %4, Tıbbi Biyoloji %3, Halk Sağlığı %1, Eczacılık, Mevzuatı/Etik %3, Farmakoloji %8, Klinik Eczacılık %8, Farmasötik Kimya %15, Farmakognozi/Farmasötik Botanik %15, Farmasötik Teknoloji %15, Farmasötik Toksikoloji %6. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler, üniversiteler ve diğer kamu kuruluşlarında görev yapmakta olan adayların, bu sınav sonuçlarına göre bir eğitim programına yerleştirilmeleri ve uzmanlık öğrencisi kadrosuna atanmaları söz konusu olacaktır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler