HABER

2017 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, TEOG sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih

2017 TEOG maratonu bitti. Birçok öğrenci TEOG sonuçlarına göre hangi okula gideceğini merak ediyor. TEOG puanları, lise eğitimine iyi bir okulda devam etmek isteyen öğrenciler için oldukça önemli. Öğrenciler kadar veliler de heyecanlı. Peki 2017 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, TEOG sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih

TEOG sınavı için yoğun bir çalışma temposunu geride bırakan öğrenciler merakla TEOG sonuçları sonrası aldıkları puana göre gideceği okulu öğrenmeyi bekliyor. Sınavda nasıl bir başarı elde edeceğini merak eden lise adayları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı TEOG sonuçları açıklamasına odaklandı. TEOG sınavına giren bütün öğrencilerin ve velilerin merak ettiği TEOG sonuçlarının açıklanma tarihi ise belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG sonuçları için heyecanlı bekleyiş çok yakında sona erecek. Sonuçlar, sınav takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul Sistemi’ne işlenecek.

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG sınavını atlatan öğrencilerin gözü kulağı TEOG sonuçlarında. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan bilgiye göre TEOG sınav sonuçları Haziran ayı içerisinde açıklanacak. Okulların kapanmasına bir hafta kala açıklanan TEOG sonuçları, geçtiğimiz yıl 8 Haziran tarihinde açıklanmıştı. Bu yıl okulların 9 Haziran tarihinde kapanacağı hesaba katıldığında sonuçların 31 Mayıs ya da 1 Haziran tarihinde açıklanacağı öngürülebilir.

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

Öğrencilerin eğitimine devamında büyük bir etken olan TEOG sınavına giremeyen öğrenciler için mazeret sınavları 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak. TEOG sınavına giremeyen öğrenciler arasında okul müdürlüğünce uygun görülenlerin mazeret sınavları, her gün tek oturumluk üç ders sınavı tek oturum olmak üzere iki günde iki oturum şeklinde Bakanlık tarafından belirlenecek okullarda yapılacak. Sınav günü mazeretli/mazeretsiz olarak ortak sınavlara girmeyen veya mazeretlerini ortak sınavlardan önce bildiren öğrencilerin bilgileri sınavların yapıldığı gün her bir ders yazılısından sonra veya son ders yazılısının ardından e-Okul Sistemi’ne okul müdürlüğü tarafından işlenecek.

Mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri sınavlar tamamlandıktan sonra e-Okul Sistemi’ne 5 (beş) iş günü içerisinde girilmiş olacak. Bu süre tamamlandıktan sonra gelen talepler işleme alınmayacak olup sorumluluk okul müdürlüğüne ait olacaktır.

En Çok Aranan Haberler