YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2020 Olimpiyat Adayı İstanbul’un Spor Bilgi Bankası Yayına Başladı

Dünyada ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbul’daki spor alanlarının bütün detaylarını tek bir...

Dünyada ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbul’daki spor alanlarının bütün detaylarını tek bir adreste toplayan site yeni yüzü ve tüm dünyanın kolay ulaşımı için İngilizce seçeneğiyle yayına başladı.

İstanbul, aday olduğu 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nı almak için dünyanın dört bir yanında tanıtım faaliyeti yürütürken, sporla ilgili altyapı çalışmalarına da devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün geniş bir alan taraması ile İstanbul’da bulunan spor tesisleri, spor kulüpleri, sporcular, branşlara göre kadın ve erkek sporcu sayıları ve ilköğretim, ortaöğretim ve yüksek öğretimdeki spor potansiyeli gibi tüm verilere rahatlıkla ulaşılabiliyor. Tek bir kaynakta toplanan ve www.istanbulsporenvanteri.com web sitesinin kolay kullanımı, yeni yüzüyle ve İngilizce seçeneğiyle tüm dünyanın kullanımına sundu.

İstanbul’daki tüm tesis, kulüp ve spor branşlarına filtreleme sistemi ile daha hızlı erişim sağlayan www.istanbulsporenvanteri.com, 2020 Olimpiyat Oyunları adaylık sürecinde önemli bir rehber olma özelliği taşıyor. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmayla, 39 ilçeyi kapsayacak şekilde uluslararası, ulusal ve yerel ölçülerde oluşturulan spor tesislerinin fiziki, teknik, idari ve sportif alanlarıyla ilgili bilgi verecek şekilde oluşturulan “İstanbul’un Spor Envanteri” internet sitesi, İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı yolunda tüm dünya üzerinde önemli bir tanıtım fırsatı sunuyor.

Dünyada ilk defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konan Spor Envanteri çalışması; özel spor haritasıyla spor tesislerine farklı yol tarifleri, güzergâh önerileri, toplu ulaşım seçenekleri gibi kolaylıklar da sunuluyor. www.ibb.gov.tr internet adresi üzerinde bulunan link üzerinden de ulaşılabilen ‘spor bilgi bankası’ çalışması dünyada ilk ve tek olması dolayısıyla 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın diğer aday kentleri Tokyo ve Madrid karşısında İstanbul’u bir adım daha öne çıkarıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler