YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2022 Avrupa Kültür Başkenti unvanı -Mersin Genç İşadamları Derneği Başkanı Gürsoy:"Mersin, 2022 Avrupa Kültür Başkenti için en ideal adaydır"

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, 2022 Avrupa Kültür Başkenti unvanını alacak şehrin henüz belli olmadığını, Mersin'in 2022

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, 2022 Avrupa Kültür Başkenti unvanını alacak şehrin henüz belli olmadığını, Mersin'in 2022 Avrupa Kültür Başkenti için en ideal aday olduğunu belirtti.

Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği'nin düzenli olarak her yıl belirlenen şehirlere verdiği Avrupa Kültür Başkenti unvanının 2022'de İngiltere, Makedonya ve Türkiye'den seçilecek kentlerden birine verileceğini ifade etti.

Avrupa Kültür Başkenti seçilen kentin kültürel hayatını ve gelişimini sergilemesi bakımından iyi bir fırsat olan organizasyonun Mersin'de yapılması için biran önce harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Gürsoy, "Sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi, kültürel zenginlikleri ve turizmi ile ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan Mersin, 2022 Avrupa Kültür Başkenti unvanını en fazla hak eden kenttir" ifadesini kulandı.

İstanbul'un 2010'da Avrupa Kültür Başkenti olmasının Türkiye'ye önemli tecrübeler kazandırdığına işaret eden Gürsoy, şunları kaydetti:

"Akdeniz boyunca uzanan, temiz kumsalları, portakal ve limon bahçeleri ile bir çok tarihi eserin bulunduğu Mersin, Türkiye'de kendi kendine yetebilen sayılı şehirlerden biridir. Kültür, sanat ve spor açısından önemli potansiyele sahip olan olan kentimiz, turizm açısından da gelecek vadetmektedir. Dünyada üç ilahi dine mensup insanların mezarlarının yan yana olduğu başka bir şehir yok. Bu nedenle Mersin 2022 Avrupa Kültür Başkenti için en ideal adaydır. En az olimpiyatlar kadar önemli olan bu organizasyona mutlaka Mersin'in ev sahipliği yapması gerekiyor. Ciddi prestij ve ekonomik katkı sağlayacak bu unvanın Mersin'e verilmesi için şehrimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi gerekiyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler