YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği" Çalıştayı

Atatürk Üniversitesi tarafından "2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği" konulu çalıştay düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi tarafından "2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği" konulu çalıştay düzenlendi. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda, mevcut tarım politikaları, Türk tarımının problemleri, Avrupa Birliği tarım politikaları, ABD tarım politikaları gibi konular görüşüldü. Vali Ahmet Altıparmak, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, gıda güvenliğinin, açlıkla mücadelenin bir insanlık sorunu olduğunu belirterek, bu sorunun çözümünde bireysellikten ziyade ortak aklın kullanımı, ülkenin bilgi birikimi ve tecrübelerin paylaşılmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Çalıştaya katılan bilim insanlarının karşılıklı bilgi paylaşımında bulunacağını vurgulayan Altıparmak, çalıştayın başarılı geçmesini temenni etti. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da topraklar işlenmeyi, üretmeyi beklerken, insanoğlunun hazır olanla yetinmeyi tercih ettiğini, toprakla ilişkisini kestiğini vurguladı. Toprağın olmadığı yerde, suyun da havanın da ateşin de bir hükmünün olmadığını ve yaşam emaresinin bulunmayacağının altını çizen Koçak, şunları kaydetti: "Toprak önemlidir çünkü insanlığın geleceği gıda güvenliğine, o da toprağa bağlıdır. Toplumların toprakla ilişkileri o toplumların hem yaşam kalitelerini hem de yaşam sürelerini belirler. Toprak önemlidir derken, 10 bin yıl önce başlanılan üretim odaklı insan-toprak ilişkisindeki tarım faaliyetlerinin günümüzde oldukça önemli ve değerli olduğuna dikkat çekmek, dahası çağdaş dünyanın en belirgin sorunları arasında mevcut tarımsal işleyişle yanlış tarım politikalarının bulunduğuna kayıt düşmek istiyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler