KADIN

2024 sonbahar makyaj trendleri! Hangi renkler moda? İşte sizin için seçtiklerimiz

Oldukça farklı akımların olduğu 2024 sonbahar makyaj trendleri, sezonun melankolik ama güçlü ruhunu yansıtan sofistike ve cesur görünümlerle dikkat çekiyor. Bu yıl makyajda hem fütüristik ve yenilikçi dokunuşlar hem Fransız makyajının izlerini taşıyan koyu dudaklar hem de yarı mat ten görünümleri ve soğuk tonların egemenliği sezonun anahtar trendleri arasında yer alıyor. Biz de sizin için sezonun trendlerine uyan ten, göz ve yüz için çeşitli makyaj ürünlerini listeledik. İşte detaylar!

2024 sonbahar makyaj trendleri! Hangi renkler moda? İşte sizin için seçtiklerimiz

Sonbahar 2024, sıcak ve zengin tonların öne çıktığı bir makyaj sezonu olacak! Bu sonbaharda doğanın değişen renklerinden ilham alan makyaj trendleri, koyu kırmızı, bordo ve toprak tonlarını öne çıkarıyor. Özellikle dudaklarda yoğun vişne tonları, bordo ve derin kahverengiler dikkat çekiyor. Göz makyajında ise altın yansımalar, bronz tonlar, kahverengi dumanlı gözler ve 90’lar esintisi taşıyan Grunge moda. Aynı zamanda, parlak cilt ve hafif allıklarla daha doğal bir ten görünümü ön planda. Bu sonbaharda makyaj koleksiyonunuzu bu renkteki ürünlerle zenginleştirip trendlere uyum sağlayabilirsiniz!

1. Işığınızı ortaya çıkarın: L’Oréal Paris Glotion All-In-One 902 Light Glow


2

Bu dönemde cildinize doğal ve sağlıklı bir ışıltı katmak, sıcak tonlardaki makyajlarla dengeli bir görünüm elde etmek çok önemli. O nedenle L’Oréal Paris Glotion, gliserin ve shea yağı içeren formülü ile cildinizi nemlendirirken hafif yapısıyla da tüm gün boyunca taze bir görünüm sağlayacak. Özellikle ışıltılı ciltlerin ön planda olduğu 2024 sonbahar trendlerinde bu ürün, makyajınıza sağlıklı bir parlaklık katıyor. Doğrudan kullanarak cildinizde doğal bir parlaklık oluşturabilir ya da fondöteninizle karıştırarak ten makyajınıza sıcak bir ışıltı ekleyebilirsiniz. Cildinizde hafif ve zarif bir aydınlatıcı dokunuş arıyorsanız bu çok yönlü ürün, hassas ciltlere de çok uygun.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar ürünün hafif yapısı ve cilde verdiği doğal ışıltıya bayıldıklarını söylüyor. Özellikle fondötenle karıştırarak kullananlar, cildin çok daha sağlıklı göründüğünü ve pürüzsüz bir bitiş gerçekleştirdiğini belirtiyor. Ayrıca, uzun süre kalıcılığı ve cildi nemlendirme özelliği de en çok öne çıkan yorumlar arasında. Birçok kullanıcı ise asla ağır hissettirmediğinden ve ciltle bütünleştiğinden bahsediyor.

Ürünü İncele

2. Gözlerinde zarif bir parıltı veren: Kiko Milano Watery Göz Farı 200 Champagne


3

Şampanya rengi ve kremsi yapısıyla göz kapaklarınıza ince, zarif bir parlaklık ekleyerek dikkat çekici bir görünüm elde etmenize yardımcı olan Kiko Milano Watery Göz Farı, bu sonbaharın altın yansımalı, ışıltılı göz makyajı trendlerine mükemmel bir uyum sağlıyor. Hem gündüz hem de gece makyajında şık ve sofistike bir görünüm elde edebileceğiniz far, parlak ve pürüzsüz bitişiyle gözlere anında ışık katıyor ve altın-bronz tonlarının ön planda olduğu bu sezonun göz makyajına çok yakışıyor. Ayrıca, göz çevresine doğal ve aydınlık bir görünüm eklemek için birebir olan ürünün küçük boyutu sayesinde yanınızda taşıyabilir, sonbahar rüzgarına karşı gün boyu taze ve göz alıcı bir görünüm sergileyebilirsiniz.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar, göz farının renginin herkesin cilt tonuna yakıştığını ve gözlere harika bir pırıltı kattığını söylüyor. Doğal tonuyla hem günlük hem de gece makyajına uyum sağladığını sıkça vurgulayan kullanıcılar, farın seyahatlerde ya da günlük kullanımlarda çantaya atıp kolayca kullanılabilecekleri küçük boyutunu da çok pratik buluyor.

Ürünü İncele

3. Makyajınızı renklendiren: MISSHA Işıltılı Gül Kurusu Likit Allık


4

Gül kurusu tonu ile sonbaharın sıcak renk paletine mükemmel uyum sağlarken hafif dokusuyla cildinizde doğal bir parlaklık katan MISSHA Iikit allık, sonbaharın romantik ve doğal tonlarına uyum sağlamak isteyenler için ideal bir tercih. Likit yapısı, sezonun en popüler trendlerinden biri olan doğal görünümü yakalamanıza destek olurken yüksek pigmentasyonu sayesinde gün boyu kalıcı, taze bir görünüm elde edebilir, çok katmanlı uygulama ile de yoğunluğu ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, formülündeki gül suyu ve tatlısu yosunu ile cildinize bakım yaparken ışıltınızı koruyabilirsiniz.

Kullanıcılar ne diyor?

Birçok kullanıcı allığın rengini çok doğal bulduğunu ve hafif yapısı ile gün boyu rahatlıkla kullanılabildiğini belirtiyor. Ayrıca ürünün likit formunun çok kolay sürüldüğü ve yüzde yapışkan bir his bırakmadığı sıkça vurgulanıyor. Bazı kullanıcılar, pigmentasyonunun yüksek olduğunu ve birkaç kat uygulandığında bile doğal durduğunu dile getiriyor. Allığın kalıcılığı da yorumlarda öne çıkan diğer bir olumlu özellik.

Ürünü İncele

4. Cesur ve kalıcı: Maybelline New York Color Sensational Made For All Mat Ruj 382 Red For Me


5

Özellikle parlak kırmızılar, bordo ve turuncu alt tonlu kırmızı gibi kırmızının tüm tonları, sonbahar sezonun en popüler renkleri arasında yer aldığından Maybelline'in Color Sensational Made For All serisindeki bu mat kırmızı ruju evrensel tonu ile mevsim boyunca elinizden düşürmek istemeyeceğiniz bir ürün olacak. 50 farklı cilt tonunda test edilen ruj, aradığınız mükemmel kırmızıyı bulmanızı kolaylaştırıyor. Mat yapısına rağmen dudaklarda kuruma yapmayan formülü ile gün boyu kalıcı ve konforlu bir kullanım yaşatıyor.

Kullanıcılar ne diyor?

Yorumlarda, kullanıcılar kırmızının tonunun çok şık durduğunu söylüyor. Mat olmasına rağmen yumuşak bir his bırakması, kullanıcıların favori özelliklerinden biri. Ayrıca, birçok kişi tek sürüşte bile yoğun renk elde edilmesi ve gün boyu kalıcı olması fazlaca övgü alıyor.

Ürünü İncele

5. Makyajınızdaki belirginliği ve parıltıyı arttıran: Revolution Cheek Kit Brozlaştırıcı Ve Aydınlatıcı 4'lü Allık Paleti


6

Makyaj çantanıza bronzlaştırıcı ve aydınlatıcı özellikleri bir araya getirerek yerden tasarruf ettiren Revolution Cheek Kit Paleti, makyajınıza aynı anda hem sıcaklık hem de parlaklık ekliyor. Sonbahar 2024'te bronz tonlar ve aydınlatıcı dokunuşlar makyajın vazgeçilmez parçaları olduğundan Revolution palet sonbaharın sade ama çarpıcı makyaj trendlerine eşsiz bir dokunuş katıyor. Hem gündüz hem de gece kullanımı için ideal olan vegan palet, ipeksi yapısıyla cilde kolayca uygulanıyor ve yüksek pigmenti ile etkileyici bir görünüm yaratıyor.

Kullanıcılar ne diyor?

Birçok kullanıcı, pigmentasyonunun yüksek olması ve uzun süre kalıcılık sağlamasını sevdiğini söylüyor. "Doğal görünüyorlar ve çok hoş bir parlaklığa sahipler. Eskidiklerinde tekrar satın alacağım" diyen kullanıcılar paletin renginin çok doğal, yapısının ise çok yumuşak olduğunu vurguluyorlar.

Ürünü İncele

6. Doğal makyajlarda olmazsa olmaz: Show By Pastel Show Your Joy Likit Allık 53


7

Bu yılın trendleri, sonbaharın doğal dokusunu yansıtan tonlardan dikkat çekici ve göz alıcı renklere kadar geniş bir yelpazeye sahip olduğundan Show By Pastel'in Show Your Joy Likit Allık'ın şeftali tonları ile yanaklarınıza doğal bir ışıltı ve tazelik katabilirsiniz. Sıvı formülüyle cildinize hem aydınlık bir görünüm hem de 24 saat nem kazandıran allık, dermatolojik olarak test edildiğinden hassas ciltler de gönül rahatlığıyla kullanabilir. Üstelik glüten ve paraben içermeyen allık, vegan sertifikalı olduğundan cildinize zarar vermeden güzelliğinizi ön plana çıkarır.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar bu allığın hafif yapısını çok seviyor. Gün boyu doğal bir görünüm verdiğini belirtiyorlar. Özellikle şeftali tonunun günlük makyaja uyduğu sıkça dile getiriliyor. Kolay sürümü ve kalıcılığı da diğer beğenilen özellikler arasında yer alıyor.

Ürünü İncele

7. Etkileyici dudaklar için: NYX Prof. Make-up Butter Gloss 14 Madeleine


8

2024 sonbahar dudak trendleri, parlak ve doğal görünümüyle NYX Butter Gloss’un tam zamanı olduğunu gösteriyor. Sonbaharın mat ve ağır renklerini yumuşatan gloss, yapışkan olmayan formülüyle sonbahar trendlerindeki doğal ve ışıltılı dudak makyajını yakalamanıza yardımcı oluyor. Tek başına kullanılabildiği gibi, ruj ya da dudak kalemi üzerine de uygulayarak dudaklarınızı daha canlı gösterebilirsiniz. Yumuşak dokusu ile dudaklara doğal bir parlıltı sağlayan ve metalik bitiş ile dikkat çeken gloss, dudakların öne çıktığı sonbahar makyajında harika bir tamamlayıcı olacak. İnci içeren formülü ise dudaklarınıza eşsiz bir ışıltı katarken yağlı his bırakmadan gün boyu konforlu bir kullanım sunacak.

Kullanıcılar ne diyor?

Yorumlarda dudak parlatıcısının yapışkan bir his bırakmadığı ve dudaklara pürüzsüz bir parlaklık verdiği sıkça belirtiliyor. Kullanıcılar, parlatıcının tek başına da çok güzel göründüğünü ama rujun üzerine sürüldüğünde de harika sonuçlar verdiğini söylüyor. Ayrıca, ürünün hafif yapısı da birçok kişi tarafından övgü alıyor.

Ürünü İncele

8. Sonbahar makyajınıza zarif bir dokunuş: Golden Rose Emily Göz ve Dudak Kalemi 203


9

Doğal göz makyajı yapmayı sevenler için mükemmel bir seçenek olan Golden Rose Emily Göz ve Dudak Kalemi, 2024 sonbahar trendlerinin göz ve dudak vurgularına son dokunuşu ekleyecek bir ürün. 203 numaralı rengiyle hafif bir ışık ve zarif bir vurgulama yapan kalem, uzun ömürlü ve kalıcı formülüyle gün boyu akmadan kalır. Hem göz hem de dudak makyajında rahatlıkla kullanabileceğiniz ürün, dermatolojik olarak test edildiğinden cildinize zarar vermez. Kalem formu ile kolay ve hızlı bir şekilde uygulanabilen kalem, doğal tonların ve hafif parlak vurguların trend olduğu bu sezonda, makyaj çantanızın olmazsa olmazı haline gelecek.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar kalemin yumuşak yapısını ve kolay uygulanabilirliğini övüyorlar. "Her tende ayrı güzel duruyor ve sürümü çok güzel." diyen kullanıcılar ürünün dudaklar için de kullanışlı olduğunu ve çabuk sürüldüğünü söylüyor. Aynı zamanda ürünün fiyat-performans açısından da başarılı olduğu sıkça dile getiriliyor.

Ürünü İncele

9. Sonbaharın ruhunu yansıtan: Kiko Milano Unlimited Blush Allık 03 Golden Coral


10

Cildinizde yumuşak bir his bırakan ve komedojenik olmadığı için gözeneklerinizi tıkamayan Kiko Milano Unlimited Blush 03 Golden Coral Allık, sonbaharın sıcak tonlarını yansıtan altın ve şeftali tonlarıyla cildinizde doğal ve sağlıklı bir ışıltı bırakıyor. 12 saate kadar kalıcı, kadifemsi dokusu ile yanaklarınıza doğal bir renk katarken parlak ve aydınlık bir görünüm de sunan allığı özellikle sıcak tonlardaki sonbahar makyajıyla kombinleyebilirsiniz. Ciltle hızlıca bütünleşmesi ve kolayca dağıtılabilmesinin yanında mat-metalik bitişiyle her zevke hitap eden allık, aynalı kompakt ambalajıyla da makyajınızı her yerde tazeleme imkanı tanıyor.

Kullanıcılar ne diyor?

Allığın rengini ve doğal duruşunu çok beğenen kullanıcılar, highlightera bile ihtiyaç duymadıklarını vurguluyor. "Herhangi bir cilde ve her mevsimde uyum sağlar." diyen kullanıcılar, allığın gün boyu kalıcı olduğunu da söylüyor.

Ürünü İncele

10. Dudaklarınızı besleyen: Clinique Chubby Stick Graped Up Nemlendirici Ruj


11

Sonbaharda daha doğal makyaj stillerine yönelmek isteyenler için toprak tonları ve mat dokular dikkat çekiyor; kahve, şarap, yosun yeşili ve kakao gibi tonlar, sonbaharın ruhunu mükemmel şekilde yansıtıyor. Bu noktada Clinique’in Chubby Stick serisinden Graped Up tonu da dudaklarınıza yumuşak bir dokunuş ve doğal bir aydınlık kazandırmak için harika bir seçenek. Shea yağı ve jojoba yağı içeren formülü ile dudaklarınızı nemlendirirken aynı zamanda besleyen ruj pratik kalem formu ile de gün içinde hızlıca uygulama yapmaya olanak tanıyor.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcıların yorumlarına bakıldığında ürünün özellikle doğal bir renk tonuna sahip olduğu belirtiliyor. Birçok kişi dudakları nemlendirmesini ve yumuşak yapısını övüyor. "Bu doğal rengi uzun zamandır kullanıyorum." diyen kişiler, ürünün ayrıca dudakları pürüzsüz hale getirmesi ve hafif parlaklık vermesini de çok beğeniyor.

Ürünü İncele

Güncel indirimlerden ve favori ürünlerden anında haberdar olmak için Mynet Kadın Alışveriş Kanalı'na buradan abone olmayı unutmayın!

Umarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.

En Çok Aranan Haberler