YURTHABER

Eskişehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

21 Mayıs 1864 Büyük Kafkas Sürgün ve Soykırımının yıl dönümü

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof.

21 Mayıs 1864 Büyük Kafkas Sürgün ve Soykırımının yıl dönümü

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, ’21 Mayıs 1864 Büyük Kafkas Sürgün ve Soykırımının yıl dönümü’ münasebetiyle yazılı mesaj yayınladı.
Ünal, yayınladığı mesajda, ‘’Şeyh Şamil’in liderliğinde 50 yıl Rus Çarlarına karşı bütün imkânsızlıklara rağmen şanlı mücadele veren Kuzey Kafkasya halklarının 21 Mayıs 1864’de uğradıkları ‘Sürgün ve Katliamların, Soykırımının’ 156. Yıl dönümü. 1,5 Milyon insanın 500 bini, Karadeniz’in serin sularında boğuldu, Karadeniz sahillerine vuran cesetler için Trabzon ve Sinop’ta kefen bezi yetişmedi. 1 milyon Kuzey Kafkasyalı, Osmanlı Coğrafyasının değişik yerlerine iskân edildi. Bir Avar Türkü olan Şeyh Şamil ve Arkadaşı Hacı Murat’ın liderliğinde özellikle; 1855-64 yılları arasında 9 yıl boyunca, Moskofa dünyanın dar edildiği; şanlı, şerefli, kahramanlık dolu bu destansı mücadeleyi verenleri unutmuyor, onları rahmetle, minnetle anmaya devam ediyoruz. Rus Çarlarının bütün hedefi her türlü zulme rağmen kendilerine baş eğmeyen bu Kuzey Kafkasya Halklarını öldürerek, yok ederek, vatanlarından sürerek tam bir ‘Soykırım’ yapmak idi. Dünkü Rus Çarları, Cani Stalin ve bugünkü yeni Çar Putin’de aynı. Büyün hedefleri, gayeleri kendilerine tabi olmayan Kafkas Halklarını ve diğer Türk Coğrafyalarında yaşayan Türk topluluklarını yok etmek, sürmek, öldürmek ve vatansızlaştırmak. 1552 Kazan’ın işgalinden bu tarafa bu amansız kıyım halen devam ediyor. En son Vatan Kırım 6 sene önce yeniden işgal edildi. Bunların; soyu-sopu, dini, mezhebi, meşrebi hep aynı ve biz bunların 500 senedir yaptıkları alçakça soykırımlarını, katliamları, sürgünleri unutmuyor ve kaydediyoruz. Bu acı, ıstırap dolu günleri yaşayan Kafkas Halklarını, İmam Şamil’i ve mücadele arkadaşlarını tekrar rahmetle ve şükranla hatırlıyoruz’’ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler