BAŞSAVCILIK: BYLOCK KULLANDIĞINA DAİR SOMUT DELİL BULUNMADI
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Nihat Ayan'ın Bulgaristan'a çıkış yapmak için geldiği Kapıkule Sınır Kapısı'nda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Ayan'ın telefon hattında 'ByLock' kullandığına dair sabit delil bulunmadığı belirterek, şöyle denildi:
"Bazı basın yayın organlarının internet sitelerinde, 13 Haziran 2017 günü itibariyle 'Adına kayıtlı 26 telefondan da ByLock çıktı! 20 bin liraya serbest kaldı' başlıklı ve benzeri içerikli yayımlanan haberlere ilişkin basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur. 16.05.2017 tarihinde Kapıkule Sınır Kapısı'na, yurtdışına çıkış yapmak için müracaat eden N. A.'nın pasaportunda iptal kaydı görülmesi üzerine yapılan araştırmada, 0542 xxx xx xx numaralı hat ile 23.08.2014 tarihinden itibaren ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilerek, gözaltına alınmasına karar verilip hakkında soruşturma başlatılmıştır. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalarda, şüphelinin ve çalışmış olduğu Manisa ili Turgutlu İlçesi'nde faaliyet gösteren Çaldağ Nikel Madencilik A.Ş.'nin, FETÖ/PDY ile iltisaklı SGK, dernek, Bank Asya kaydının bulunmadığı tespit edilmiştir. Şüphelinin T.C. kimlik numarası ile kayıt altına alınan 26 adet GSM hattı bulunduğu, bunların 3 tanesinde abone isminin N.A. olarak kayıtlı olduğu, 23 tanesinde ise abone adı soyadı olarak 'Çaldağ Nikel Madencilik A.Ş.' isminin yer aldığı görülmüştür. Söz konusu haberlerde yer aldığı gibi, 26 ayrı hatta ByLock uygulaması yüklendiği tespit edilmemiştir. Sadece şirket adına kayıtlı olan bir hatta ByLock uygulaması tespit edilmiştir. Şüphelinin 13 yıldır kullandığı hattında ve diğer 24 adet hatta ByLock uygulaması tespit edilememiştir. Şüphelinin kendisine ait olduğunu söylediği hattın, 28.03.2004 tarihinde kullanıma açıldığı, gözaltına alındığı sırada bu hattın üzerinde bulunduğu, bu hatta dair herhangi bir şekilde Bylock kullanımının tespit edilememesi yanında, ByLock yüklenen cihazın IMEI numarası itibariyle şüphelinin üzerinden çıkan cihaz olmadığı da ayrıca tespit edilmiştir. Şüphelinin savunması ve dosyaya sağlanan sair deliller itibariyle, ByLock yüklenen hattın, ilgili şirketin kendisine hat verdiği bir çalışanı tarafından kullanılmış olabileceği, bu yönüyle şüphelinin ByLock kullandığına dair somut bir veri ve delil bulunmadığı anlaşılmakla, hakkında adli kontrol tedbiri uygulanarak, soruşturma dosyası çalıştığı şirketin adresi itibariyle 'yetkisizlik kararı' verilerek Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiştir. Yukarıda izah ettiğimiz üzere, bahsi geçen haberlerin gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz