SAMSUN (İHA) - Samsun'da 26 yıl önce doğum sonrası hastane görevlileri tarafından "Öldü, cesedi çöpe atıldı" denildiği ileri sürülen bebeğin bir ay sonra nüfusa kayıt ettirildiği ortaya çıktı. O dönemki hemşire ve doktorlar bulunarak aileye 'çöpe atıldı' denilen kızın akıbeti araştırılıyor.
Ordu'nun Akkuş ilçesinde ikamet eden Mevlüt (64) ve Zülal (59) Kılıç çifti, 1985 yılında ikinci çocuklarını dünyaya getirmek için Samsun Doğumevi Hastanesi'ne gitti. Aynı gece normal olarak dünyaya gelen 1 kilo 100 gram bebek için servisteki görevli bir hemşirenin sorması üzerine Kılıç ailesi kızlarına Ayşe ismini verdi. Sağlıklı olarak dünyaya gelen, prematüre olan bebek için bir sonraki gün aynı servisteki başka bir hemşire tarafından aileye bebeklerinin öldüğünün bildirilmesi üzerine aile yıkıldı.
Bebeğin ölüsünün ne olduğunun sorulması üzerine "çöpe attık" cevabıyla karşılaştıklarını iddia eden aile, büyük bir üzüntü ile hastaneden ayrıldı.
26 yıl sonra ortaya çıkan gerçek | www.mynet.com/video
Kılıç ailesi aradan geçen 24 yıl sonra 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ikametlerine gelen Ayşe Kılıç adına kayıtlı seçmen kaydıyla şoke oldu. Bunun üzerine baba Mevlüt Kılıç'ın araştırmaları sonucu nüfus müdürlüğünden alınan doğum tutanağında, Samsun Doğumevi Hastanesi'nin doğumdan 32 gün sonrasına ait raporuna istinaden bebeğin nüfusa tescil edildiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonrasında söz konusu belgelere baba Mevlüt Kılıç'ın ismi yazılarak farklı imzanın atıldığı belirlendi.
Olaylar sonrasında baba Mevlüt Kılıç'ın Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sözlü müracaatı sonucu yapılan incelemelerde doğum kayıt defterinde doğan çocuğun bir hafta hastanede yattıktan sonra çıkış yapıldığı, fakat kime teslim edildiğine dair kayıt bulunamadığı belirlendi. Çocuğunun nerede olduğu, kime verildiği, kendilerine bebeğin "öldü" diyen hemşirelerin bulunması, olayda suçu bulunanların tespiti için mücadelesini sürdüren baba, bir netice elde edemedi. Konuyla ilgili yargı süreci devam ederken, 26 yıl önce gerçekleşen olayda hastane, nüfus kayıtları, olay günü görevli sağlık personelinin belli olmasına rağmen halen bir sonuç alınamadı.
Hukuki mücadelesine devam eden ve çocuğunun başkasına verildiğine inandığını belirten Mevlüt Kılıç, şikayetçi olduğunu ve hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. Çocuğunun hayatta olduğuna inandığını ve kandırıldıklarını iddia eden Kılıç, "Bana çocuğumun öldüğünü söylediler. Fakat daha sonra doğum raporu düzenleyerek nüfusa kayıt yaptırılıyor. Buradan çocuğumun başkalarına verildiği ve hastane tarafından kandırıldığım kanaatindeyim. Çocuğumun hayatta olduğunu düşünüyorum. Çocuğum birine verildi. Aradan
yıllar geçti, gelen seçim kağıdı ile şoke olduk. 'Öldü' denilen kızımızın hayatta olduğunu öğrenmek bizim için tarif edilemez bir duygu. Yardım istiyorum. Kızım nerede ise bulunsun, kaç yıl geçti halen bir sonuç elde edemedik" dedi.
Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yaptığı araştırmada ise söz konusu bebeğin hastane kayıtlarına göre nüfus kayıtlarında olduğu gibi yaşıyor göründüğü, 26 yıl önce Zülal Kılıç'ın 7 aylık hamile olarak hastanelerine başvurduğu, doğumun 7 aylık olarak gerçekleştiği, bin 100 gram olarak kız çocuğu dünya geldiği, 6 gün kadar hastanede yattıktan sonra taburcu edildiği açıklandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz