HABER

28 Ekim Cuma noterler kaça kadar açık, öğleden sonra çalışmıyor mu? Cumhuriyet Bayramı arifesi 28 Ekim noterlerin çalışma saatleri!

28 Ekim Cuma günü noterlerin açık mı olduğu merak konusu olurken öğleden sonra hizmet verip vermedikleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi internette araştırılıyor. Bugün; vekalet, veraset, alım satım işlemi yapmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Peki, 28 Ekim Cuma günü noterler açık mı, yarım gün mü çalışıyor? İşte 28 Ekim 2022 Cuma günü noterlerin çalışma saatleri ve konuya ilişkin detaylar...

28 Ekim Cuma noterler kaça kadar açık, öğleden sonra çalışmıyor mu? Cumhuriyet Bayramı arifesi 28 Ekim noterlerin çalışma saatleri!

28 Ekim Cuma günü noterlerin saat kaça kadar açık olduğunu öğrenmek isteyenler noterlerin çalışma saatleri ile ilgili araştırma yapıyor. Cumhuriyet Bayramı öncesi 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmi tatil kabul edilmesi sebebiyle "28 Ekim Cuma günü noterler açık mı, yarım gün mü?" sorusunun yanıtı merak edildi. İşte merak edilen soruların yanıtı ve 28 Ekim Cuma günü noterlerin çalışma saatleri...

NN

28 EKİM CUMA NOTERLER SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

28 Ekim Cuma günü noterler saat 12.30'a kadar açık.

28 EKİM NOTERLER YARIM GÜN MÜ?

28 Ekim Cuma günü noterler yarım gün hizmet verecek.

Cumartesi ve Pazar günü de tatil olduğu için 31 Ekim Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak.

0

29 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olacak. 1923 yılında Cumhuriyetin ilân edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır.

Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

1

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN ANLAMI VE ÖNEMİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edilmesini temsil eden Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim 1923 tarihinden bu yana kutlanan milli bir bayramdır.

Bayramda, 29 Ekim 1923'te Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'nin cumhuriyet yönetimine geçtiğini ilan ettiği olayları anılmaktadır.

2

Devlet yönetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan 1920'den beri fiilen bir cumhuriyetti, ancak resmi olarak doğrulanması üç buçuk yıl sonra gerçekleşti.

3

Atatürk'ün 29 Ekim 1923'te ülkenin cumhuriyet statüsü ilan etmesiyle birlikte resmi devlet ismi ise Türkiye Cumhuriyeti olarak düzenlendi.

4

Cumhuriyet Bayramı sonrasında Büyük Millet Meclisi'nde oylama yapıldı ve Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı seçildi. Türkiye ve KKTC sınırları içerisinde her 29 Ekim günü resmi bayram olarak kutlanır.

5

En Çok Aranan Haberler