Üçüncü dalgada tutuklanan emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, fişlemenin 28 Şubat'tan önce de sonra da rutin olarak yapıldığını söyleyerek kendini savundu. 1. Ordu Komutanlığı'nda 25 Haziran 1990 tarihinde hazırlanan "Gizli" ibareli belgeler, fişlemenin 28 Şubat öncesinde de yapıldığını ortaya koydu.
1. Ordu Komutanlığı'nın "Gizli" ibareli İSTH:0913-1-90/YKF (545) sayılı emrinin EK'inde, sakıncalı ve şüpheli personelin ideolojik durumlarına göre kod tablosu çıkarılmış. Sakıncalı görülen personele "(1)", şüpheli görülen personele ise "(2)" kodu verilmesi istenmiş. Sistem ve görüş farklılıklarına göre tali gruplar ve örgütler "irtica, sol, bölücü, ırkçı, gayrimüslim, Ermeni örgütleri ve yönü belli olmayanlar" başlıkları altında gruplara ayrılmış. Sakıncalı ve şüpheli personelin ideolojik durumlarına göre oluşturulan kod tablosunda "irtica" başlığı altındaki gruplar, Devrim Yanlısı İslamcı Grup, İslami Cemiyet ve Cemaatle Birliği, Parti Yanlısı Mili Görüşçü Grup, Avrupa Milli Görüş Teşlikatı, İslam Kültür Merkezleri Birliği, Süleymancılık, Nurculuk, Nakşibendilik, Refailik, Kadirilik, Işıkçılar ve Adnan Hocacılar gibi 12 madde altında sıralanmış. "Sol" başlığı altında 36, "bölücü" başlığı altında 48, "ırkçı" 3, "gayrimüslim" 7, "Ermeni örgütleri" 11 ayrı başlık halinde gruplandırılmış. Kod tablosunun kullanma talimatında ise, "Bu tablo, sakıncalı ve şüpheli personel hakkında yapılacak yazışmalarda (Raporlar, yazılar, mesajlar vb.) ve birlik komutanlıklarında/kurum amirlerinde konu ile ilgili tutulacak kayıtlarda kullanılacak." ifadeleri yer almış.
Tablonun, güvenlik tahkikatı safhasında ve güvenlik tahkikatını yapan mercilerle yapılacak yazışmalarda kullanılamayacağı belirtilmiş. Hazırlanacak fişleme belgelerine örnek olarak da fişlenecek kişinin sakıncalı, irticacı görüşe sahip ve Nurcu olması durumunda, bu askerî personele "1A7" kodunun verilmesi istenmiş.
(CHA)