3-4 Haziran'da gerçekleştirilen AÖF sınav soru ve cevapları açıklandı mı sorusu adaylar tarafından yoğun ilgi görüyor. Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da 9.30’da, 14.00’da yapılan AÖF sınav soru ve cevapları için adaylar müjdeli haberi bekliyor. Peki AÖF sınav sonuçları ve sou cevaplar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...
Hafta sonu gerçekleşen AÖF sınav soru ve cevapları için Anadolu Üniversitesi'nden henüz resmi bir açıklama gelmedi. AÖF soru ve cevapların sınavdan 3 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Öte yandan AÖF sonuçlarının ise en geç 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçları bekleyen adaylar şimdiden puanlarını hesaplamaya çalışıyor. Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70 olarak alınıyor.
AÖF SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
AÖF SINAV TARİHLERİ
Bahar Dönemi Ara Sınavı
20 - 21 Mayıs 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı
08 - 09 Temmuz 2017
2016-2017 Üç Ders Sınavı
13 Ağustos 2017
2017 Batı Avrupa Programları Seçme Sınavı
08 Temmuz 2017
ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?
Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.
Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.
Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74
Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek ancak yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle sınava girecek öğrencilerin sınavda boş soru bırakmamaları yararlı olacaktır.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)
Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.
Dersten Kalma:Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.
AÖF SINAV GEÇME NOTLARI
84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçt
AÖF'de 4 Yanlış 1 Doğruyu götürüyor mu?
AÖF ile ilgili sorulan en popüler sorulardan birisi de; 4 Yanlışın 1 Doğruyu götürüp, götürmediği ile ilgili. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararına göre, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi; Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edildi. Uygulama hayata geçerse sınavda yanlış verilen cevaplardan 4 tanesi 1 doğru cevabı götürecek. Her yanlış cevap 0.25 doğru cevabı eksiltmiş olacak.
AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?
Açıköğretim Fakültesi sınavlarında yeni uygulanmaya başlanan 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sınav sistemi ile umutsuzluğa kapılan bazı öğrenciler AÖF sonuçları için itiraz etme yolunun nasıl olduğunu araştırmaya başladı. Sınava giren öğrenciler, sınavın uygulanması, sınav soruları ve sonuçları ile ilgili olarak inceleme talebinde bulunabilirler ve itiraz edebilirler.
Öğrenciler yapacakları itirazı, kılavuz ve protokol ile belirlenen kurallar içinde belirlenen süre dahilinde yapabilirler. Belirlenen kural ve süre içerisinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Yine sınava girmeyen ya da sınavı geçersiz
sayılan adayların yapacakları itirazlar da dikkate alınmaz. İtiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim'in Merkez Büro Yöneticiliği adresine dilekçelerini ulaştırmalıdır. Bunun dışında mail yolu ile de dilekçe ulaştırılarak itiraz işlemi daha hızlı bir şekilde yapılabilir. Sınav itiraz dilekçesinde adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve cep telefonu gibi bilgilerin yer alması gerekmektedir. Dilekçe gönderimi sonrasında Anadolu Üniversitesi tarafından konu ile ilgili olarak adaya geri dönüş yapılacaktır.