HABER

3 bakan değişti!

Seçimler öncesi görevlerini bırakmaları gereken 3 bakanın yerine müsteşarlar atandı.

3 bakan değişti!

Anayasa gereği, seçim kararının alınmasının ardından 5 gün içinde görevi bırakmaları gereken Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yerine bugün atamalar yapıldı.

Adalet Bakanlığı'na müsteşar Ahmet Kahraman, İçişleri Bakanlığı'na müsteşar Osman Güneş, Ulaştırma Bakanlığı'na ise müsteşar Habip Soluk getirildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, seçim öncesinde üç tarafsız bakanın atamasına ilişkin kararnamenin Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanacağını söyledi.

Atalay, AK Parti grup toplantısı öncesinde, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, ''Bugün saat 24.00'e kadar görevdeyiz. Bu akşam Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yeni bakanların atanması yayımlanacak'' dedi.

Beşir Atalay, İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlıkları müsteşarlarının tarafsız bakan olarak atanıp atanmayacağının sorulması üzerine, ''Bizim öyle bir düşüncemiz var. Ancak konu kararnamede belli olur'' yanıtını verdi.

İşte ataması yapılan yeni bakanlar:

Daha önce tarafsız İçişleri Bakanı olarak atanan ve risotto krizi ile bilinen Osman Güneş 12 Haziran seçimlerine kadar tekrar bu göreve getirildi.

Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan Osman Güneş Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114 üncü maddesi gereğince 12 Haziran 2011 öncesi tarafsız İçişleri Bakanı olarak atandı.

Daha önce Şırnak ve Kayseri Valiliği yapan Güneş, 2007 seçimleri öncesi de tarafsız İçişleri Bakanı olarak atanmıştı.

Önceki Bakanlığı döneminde Muğla’ya giden Güneş, dönemin valisi Temel Koçaklar’ın bir otelde verdiği yemeğe katılmıştı.

Yemekte risotto isteyen ve çok beğenen Güneş, aşçıyı çağırarak tarifini istemişti.

Aşçı da bu yemeğe yarım bardak şarap ilave edildiğini söylemiş, bunun üzerine sinirlenen bakan ‘’Bana haram yedirdiniz’’ diye Vali Koçaklar’a çıkışmıştı.

Koçaklar 3 gün sonra da görevden alınınca bunun sebebi olarak Osman Güneş’in risotto krizi gösterilmişti.

İBRAHİM ŞAHİN'İN YERİNE ATANMIŞTI 1950 yılında Sivas’ta doğan Habib Soluk, denizcilik sektöründe uzun yıllar çalıştı. Soluk 2004–2005 yıllarında Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlenen Soluk, Kasım 2007'den itibaren Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na vekalet görevini yürüttü.

Ocak 2008'de İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasının ardından boşalan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atandı.

MEHMET ALİ ŞAHİN'İN OKUL ARKADAŞI Ahmet Kahraman, Resmî Gazete'nin 19 Temmuz 2008 tarihli sayısında yer alan atama kararnamesine göre, Fahri Kasırga'dan boşalan müsteşarlığa getirildi.

Hukuk fakültesinden 1978'de mezun olan Kahraman, 1980 yılında Lice hâkim yardımcısı olarak göreve başladı, savcılık ve hakimlik yaptı. 1990 yılından itibaren Adalet Bakanlığı'nın birimlerinde tetkik hakimi, daire başkanı ve genel müdür yardımcılığı yapan Kahraman, 2000 yılında Ankara hâkimliğine atandı.

Şubat 2008'den itibaren müsteşar yardımcılığına tayin edildi.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi yargıçlığı görevinde bulunan Kahraman, Milli Gençlik Vakfı’nın kapatılması davasını önce reddetti. Ancak Yargıtay’ın, "Anayasal düzeni bozmaya çalışıyorlar, yaptıkları eylemler görmezden gelinemez, bu vakfın kapatılması gerekir" görüşüyle bu kararı bozması üzerine kapatma kararı vermek zorunda kaldı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden okul arkadaşı olan Kahraman, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarına da baktı.

Kahraman,

-Selanik'teki Atatürk Evi'nde bulunan şeref defterine yazdığı ifadelerle Başbakan Erdoğan'a hakaret eden Fethi Dördüncü'yü 10 bin TL tazminata,

- Birgün gazetesi yazarı Erbil Tuşalp’i de Başbakan Erdoğan’a 5 bin TL manevi tazminata,

- Gazeteci Necati Doğru’yu da yazdığı bir yazı nedeniyle Başbakan Erdoğan’a 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

Kahraman, Doğru’nun yazısındaki "Kasımpaşalı imam" sözünü Erdoğan’ın kişilik haklarının ihlali olarak değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan’ın, Tuncay Özkan’ın "Politika Durağı" programında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 10 bin TL tazminat istemiyle açtığı davayı ise reddetti.

Kahraman; Resmî Gazete'nin 19 Temmuz 2008 tarihli sayısında yer alan atama kararnamesine göre, Fahri Kasırga'dan boşalan müsteşarlığa getirildi.

En Çok Aranan Haberler