YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3 bin ton katı atık ekonomiye kazandırıldı

Ankara'nın Etimesgut Belediyesi katı atık ve ambalajları kaynağından ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırıyor. 2011’de ekonomiye kazandırılan...

3 bin ton katı atık ekonomiye kazandırıldı

Ankara'nın Etimesgut Belediyesi katı atık ve ambalajları kaynağından ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırıyor. 2011’de ekonomiye kazandırılan atık miktarı 3 bin tonu aştı. Başkan Demirel, hedeflerinin bu yıl aylık 500 ton olduğunu belirterek vatandaşlardan destek istedi.

Etimesgut Belediyesi’nin ‘İleri düşünüyoruz, geri dönüştürüyoruz’ sloganıyla başlattığı çöpte geri dönüşüm projesinde, ekonomiye kazandırılan katı atık miktarı 3 bin tonu aştı. 2010 yılında başlatılan proje kapsamında ilk 10 ay içinde ancak 309 ton çöp toplanabilmişti. Bu rakam, Etimesgut Belediyesi’nin katkıları ve vatandaşların büyük ilgisiyle 10’a katlandı. Etimesgut Belediyesi, aylık ortalama 250 ton kağıt, karton plastik ve metal malzemeyi hammadde girdisi olmaksızın tekrar imalat sektörüne kazandırıyor. 2012 yılı içerisinde yapılacak çalışmalarla birlikte aylık katı atık toplama miktarında 500 tona ulaşılması hedefleniyor.

Etimesgut Belediyesi, projeye bütün vatandaşların katılımını sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma yürütüyor. Çalışmalar kapsamında el broşürleri, afişler ve billboard afişleriyle vatandaşlar bilgilendiriliyor. Sitelere, çarşı girişlerine, okullara ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına vatandaşların kullanabilmesi için 1000 litre hacminde modern toplama tankları konuluyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yürüttükleri 'Geri Dönüşüm Projesi'yle katı atık, ambalaj ve bitkisel yağları kaynağında ayrıştırarak yeniden ülke ekonomisine kazandırdıklarını söyledi. Proje başlangıcında aylık bir ton civarında katı atık ayrıştırıldığını hatırlatan Demirel, “Şu an çok iyi noktadayız. Kaynağından toplanarak ayrıştırılan çöp miktarı aylık ortalama 250 tona ulaşmış durumda. Son 3 ayda ise aylık 500 tona ulaşılmıştır. Hemşehrilerimiz projemize büyük destek verdiler. Halkımızla el ele vererek bu rakamı aylık 500 tonun üzerinde tutmayı hedefliyoruz. Ambalajlar, katı atık ve bitkisel atık yağlar çevremize telafisi çok güç zararlar veriyor. Bu projemizle atıklar kaynağında ayrı ayrı toplanarak ayrıştırılıyor, daha sonra Çevre ve Orman Bakanlığı’nın geri dönüşüm tesislerinde işlenerek yeniden ülke ekonomisine kazandırılıyor.” dedi. Demirel, projenin daha geniş alana yayılarak devam etmesi için bir çağrı hattı kurduklarını da belirterek, 444 9 244 numaralı telefonu arayan vatandaşların projeye katılabileceklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler