HABER

3 mucit profesör kardeş Türkiye'de biraraya geldi

3 mucit profesör kardeş Türkiye'de biraraya geldi

ANTALYA (İHA) - Antalya'da düzenlenen 7. Türk-Alman Jinekoloji Derneği Kongresi'nde bir araya gelen İran doğumlu ve Amerika'da yaşayan 3 profesör kardeş, Türk jinekologlara ameliyatlarda robot kullanımını anlattı.

Amerika'da yaşayan ve 25 yıl önce kapalı yöntem ameliyatlarda video kamera yöntemiyle robotik cerrahi müdahale yöntemlerini bulan 3 profesör kardeş, Antalya'da düzenlenen kongrede buluştu. Kaliforniya'da bulunan Stanford Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Camran Nezhat, Antlanta'daki Nortside Hastanesi'nden Prof. Dr. Ceana Nezhat ile New York'Taki Mount Sinai Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Farr Nezhat, ABD dışında ilk kez Antalya'da düzenlenen 7. Türk Alman Jinekoloji Derneği Kongresi'nde biraraya geldi. Rahim ağzı kanseri ve rahim kanseri gibi bazı jinekolojik kanser türlerinde dünyada ilk kez robotik cerrahi operasyonlar yapan Ceana Nezhat, "Açık cerrahi kanser ameliyatlarında kematoropi ile hastanın iyileşme süresi 2 ayı buluyor. Ancak robotik cerrahi müdahaleyle iyileşme süreci 1 haftaya iniyor" dedi.

İnfertilite tedavisinde robotik cerrahiyi kullanan Prof. Dr. Farr Nezhat ise, "Kapalı yöntem ameliyatlar fazla kullanılmıyor. Özellikle robotik cerrahinin gelişmesi için sürekli çalışıyoruz. Amacımız bir şehirden başka şehirdeki hastaya operasyon yapmak. Bunu başaracağız. Geliştirdiğimiz teknikleri Türkiye ve Avrupa ülkeleri de kullanıyor" diye konuştu.

Türkiye'yi çok sevdiklerini belirten Prof. Dr. Farr Nezhat, "Üç kardeş olarak ilk kez yurtdışında bir konferansta biraraya geliyoruz. Bunda Türkiye ve Türk dostlarımızın da bize duydukları sevgi büyük rol oynuyor. Biz Amerika'da bile yılda ancak 1 ya da 2 kez biraraya gelebiliyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler