YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Yayınlandı

1-2 Mart 2013 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Polis Meslek...

3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Yayınlandı

1-2 Mart 2013 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu ve Gaziantep Oğuzeli İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu Sonuç Bildirgesi, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz tarafından kamuoyuna açıklandı.

Yrd. Doç. Dr. Yılmaz yaptığı açıklamada, özel güvenlik sektörüne ilişkin sempozyumda dile getirilen sorunlar ve çözüm önerilerinin 40 madde halinde toparlandığını ve hazırlanan sonuç bildirgesinin hem basın yoluyla kamuoyuna açıklandığını hem de ilgili tüm birimlere gönderilmeye başlandığını ifade etti.

Sempozyum sonuç bildirgesini okuyan Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, “Özel güvenlik elemanlarının eğitim düzeylerinin yükseltilmesi şarttır. Mevcut özel güvenlik görevlilerinin kazanılmış haklarının korunması kaydıyla, Kanunda gerekli değişiklikler yapılarak, bundan sonra özel güvenlik görevlisi olacak olanlar için polis MYO’larda olduğu gibi, üniversitelerin meslek yüksekokullarının özel güvenlik bölümlerinden mezun olma şartı getirilmelidir. Genel kolluğun olmadığı yerde kısmen de olsa genel kolluğu temsil eden ve ayrıca çalıştığı süre ve alan içerisinde kamu görevlisi olarak kabul edilen özel güvenlik personelinin uymak zorunda olduğu bir özel güvenlik disiplin yönetmeliği’nin hazırlanması gerekmektedir. Özel güvenlikte yenileme eğitimi beklenen faydayı sağlamamaktadır" dedi.

Yılmaz, özel güvenlikte yenileme eğitiminin faydalı olmadığının sempozyumda söz alan tüm katılımcılar tarafından özellikle vurgulandığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Gereken faydayı sağlamadığı görülen yenileme eğitiminin kaldırılması bunun yerine, özel güvenlik personellerinin her 5 yılda bir fiziksel ve ruhsal açıdan tetkiklerinin yapıldığı sağlık heyeti raporu almasının uygun olacağı değerlendirilmektedir. Sağlık şartlarında yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte silahsız özel güvenlik olabilmek için rapor zorunluluğunda renk körlüğü ve ortopedi muayenesinin kaldırılması ciddi bir sıkıntı olarak görülmektedir. Özel güvenlikte eğitim düzeyi ve kıdem esasına göre hiyerarşik yapı olmalıdır. Sayısı zaman içerisinde bu kadar hızlı bir şekilde artan bir teşkilatın hiyerarşik yapıda üst düzey yöneticilere ihtiyaç duyması kaçınılmazdır. Ancak özel güvenlik amir yapılandırmasına ilişkin yasal düzenlemeler bulunmamaktadır. Bu eksikliğin yasayla tanımlanması, çözümlenmesi ve özlük haklarına yansıtılması gerekmektedir. Bu hususta da eğitim düzeyi önemli ve objektif bir ölçüt olmalıdır. Özel Güvenlik personeli içinde kıdem esasına göre ve yasal bir zemin içerisinde rütbe verilmelidir. Sektörün kendi içinde yükselme imkanının olması çalışanlar için motivasyon kaynağı olacaktır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler