HABER

334 yasa tasarısı hükmünü yitirdi

ANKARA (İHA) - Seçimlerin yenilenmesinin ardından 21. dönem parlamentosunun gündeminde bulunan 334 yasa tasarı ve teklifi de kadük oldu. 22. dönemde bu yasa tasarısı ve tekliflerinin yeniden ele alınabilmesi için TBMM içtüzüğüne göre ya hükümetin ya da milletvekillerinin bu tasarı ve teklifleri yenilemeleri gerekiyor.

3 Kasım tarihinde yapılan seçimlerle birlikte Parlamento'da 22. dönem başlıyor. Bir muhalefet ve bir iktidar partisi olmak üzere 2 partili yeni Parlamento'nun gündemi, yine yeni gelen milletvekilleri ve yeni kurulacak hükümet tarafından belirlenecek. Çünkü 21. dönemden kalan işler TBMM içtüzüğünün 77. maddesine göre kadük, yani geçersiz oluyor.

21. dönem Parlamentosu'nun gündemindeki yasa tasarı ve teklifleri arasında ise önemli düzenlemeler yer alıyordu. Bunlardan bazı yasa tasarı ve teklifleri şöyle:

- Sosyal Güvenlik Kurumu Teşkilatının Kurulması,
- Türkiye İş Kurumu'nun Kurulması,
- Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığının Kurulması,
- Hayvan Hakları,
- Özürlüler
- Tüketicinin korunması,
- Yardım toplanması,
- Türk Vatandaşlığı,
- Yüksek Öğretim Kanununda değişiklik
- Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanununda değişiklik,
- Devlet İhale Kanununda değişiklik,
- Sendikalar Kanununda değişiklik,
- Aile Mahkemelerinin kurulması,
- Güzel Sanatlar ile Bilim ve Teknoloji alanlarında olağanüstü yetenek gösteren çocukların devlet tarafından yetiştirilmesi,

ULUSLARARASI ANLAŞMALAR VE İL İLÇE KURULMASI 21. dönemin sona ermesiyle kadük olan yasa tasarı ve teklifleri arasında uluslararası anlaşmaların yanı sıra çok sayıda milletvekili tarafından verilen il ve ilçe yapılmasına ilişkin kanun tasarı ve teklifleri bulunuyor. Bu yasa tasarı ve tekliflerinin yeniden ele alınabilmesi için yine hükümet ve yeni dönem milletvekilleri veya parti gruplarınca yenilenmesi, Meclis Başkanlığı'na yeniden sunulması gerekiyor.

En Çok Aranan Haberler