Yapılan resmi düzenlemelere göre kısmi emeklilik olarak da anılan 3600 günden emeklilik şartlarında bazı değişiklikler olmuştur. Bu değişikliklere göre emekli olma yaşı ile ilgili düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Belirlenen tarihlerde ya da daha öncesinde çalışma hayatına başlayarak sigortalılığı başlatılan kişiler için 3600 günden emekli olma yaş sınırında değişiklikler olmuştur. 3600 günden emeklilik şartları ve EYT adı verilen emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemeleri birbiri ile karıştırılsa da farklı koşullara sahiptir.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ismi altında yapılan düzenlemelere göre 8 Eylül 1999 olarak belirlenen tarihten önce sigorta girişi başlayan kişiler kadınlarda ve erkeklerde farklı olmak üzere doldurulması gereken gün sayılarında değişiklik olmuştur. Bu değişikliklere göre kadınlar için bu tarihten önce sigortası başlayan kişiler beş bin prim gününü ve yirmi yıllık sigortalılık süresini doldurmuş olmalıdır. Erkeklerde ise ine beş bin prim günü şartı aranmaktadır. Ancak erkekler için sigortalılık süresi yirmi beş yıl olarak belirlenmiştir.
On beş yılı dolduran sigortalılar için işe başladıkları ve sigortalı oldukları tarih baz alınarak hesaplama ve düzenleme yapılmıştır. Yapılan düzenlemelere göre 23 Mayıs 2002 tarihinde 3600 prim ödeme gün sayısını dolduran kişiler ayrıca 15 yıllık sigorta süresini doldurdukları takdirde kadınlarda 50 erkekler için de 55 yaşında emekli olma hakkı kazanırlar.
3600 günden emeklilik hesaplamasına göre kadınların 3600 gün sayısı ile emeklilik hakkı kazanabilmeleri için 8 Eylül 1999 tarihinden daha önce işe girmiş ve sigortalılıkları başlamış olmalıdır. Ek olarak on beş yıllık çalışma süresini de doldurmuş olmaları gerekir. 3600 günden emeklilik yaş tablosu ve 15 yılı dolduran sigortalıların yaş ve işe giriş tarihleri doğrultusunda açıklanan tablo şu şekildedir: