HABER

4. TEOG nakil sonuçları E Okul'da

Büyük bir kaosa sebep olan TEOG nakil işlemlerinde sona gelindi. 4. TEOG nakil sonuçları E Okul üzerinden açıklanıyor.

4. TEOG nakil sonuçları E Okul'da

Milli Eğitim Bakanlığı, lise nakil işlemlerinde 4. aşamanın sonuçlarını açıklıyor. TEOG işlemleri sonrası 4. nakil sonuçları ve boş kontenjanlar belli oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, liseler arası ve TEOG sonrası nakil işlemlerinde 4. aşamanın tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından bugün nakil sonuçlarını, öğrencilerin yeni okullarını ve liselerde kalan boş kontenjanları e-okul üzerinden açıklıyor.

E-okul üzerinden açıklanacak sonuçlar ile beraber veliler ve öğrenciler, yeni liselerini öğrenebilecek ve eğitim hayatlarına yeni nakil yaptıkları liselerinde devam edebilecekler. Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamalar sonrasında yeni kontenjanlar da belli olacak ve liseler arasında nakil yapmak isteyen üst sınıf veya TEOG sonuçları ile nakil yapmak isteyen öğrenciler de yeni tercihlerini yapabilecek.

TEOG sonrası nakil işlemleri Eylül ayı sonuna kadar MEB bünyesinde E-Okul üzerinden devam edecek. Liselerin boş kontenjanlarını sorgulamak için de e-okul sistemini kullanabilirsiniz.

TEOG YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI KAOSA SOKTU

Yeni eğitim ve öğretim yılına sorunlarla girildiğini ifade eden Aktif Eğitim Sen Kırıkkale İl Temsilcisi Tevfik Delice, sorunların okullarda kangrene dönüştüğünü söyledi.

Eğitime başlanmadan önce, öğrencilerin okullarının belirlenmiş, kayıt işlemlerinin tamamlanmış, okulların ihtiyacı olan yönetici ile öğretmenlerin görevlerinin başında olması ve fiziki yapı açısından faaliyete hazır hale getirilmesi gerektiğini belirten Delice, “Ancak, yeni öğretim yılında geçen gün artarak devam eden ve bir kısmı kangren haline gelmiş, eğitimin genlerini bozan birçok problemleri bulunuyor. TEOG, okul kontenjanları, nakiller, öğretmen atamalarının zamanında yapılmaması ve idareci atamaları bu sorunun başlıcalar. 2014-2105 öğretim yılına ağır yaralı olarak girdiğini söyleyebiliriz." dedi.

Özel okulda öğrenim görecek 250 bin öğrenciye verilen teşvikte skandal uygulamalar yaşandığını ifade eden Delice, “Başarısını sadece Türkiye sınırlarında değil, yurt dışında da kanıtlamış olan okullara kontenjan verilmedi. Güneydoğunun adeta yok sayılması, amacın eğitim öğretim olmadığı, benden olmayan yaşamasın düşüncesi olduğu ayan beyan ortadadır.” diye konuştu.

Delice, sözlerine şu şekilde sürdürdü: “Öğretmenler açısından yeni bir dayatma anlamına gelen, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak rotasyon uygulaması devam ediyor. Tüm uyarılara rağmen hayata geçirileceği torba yasa ile birlikte önü alınmayacak bir sürü problem gün yüzüne çıkacaktır. Aktif Eğitim Sen, MEB’de yaşanan ve öğrencileri, eğitim çalışanlarını hatta milletin tamamını ilgilendiren hukuksuzluklar karşısında dik durmaya devam edecek. Gerekli demokratik tepkileri verme sorumluluğunu yüklemiştir.”

E-Okul Nedir?

E-Okul sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı yani MEB tarafından 2007 yılının Ocak ayında huzurlara sunulmuş olan okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul sisteminde ki okul yönetim bilgi sistemi öğrencinin okula kayıt olduğu an itibari ile başlar ve mezuniyete kadar devam eder. Tüm bu süreci içerir. E-Okul sistemi okulların öğrencilerinin velilerine devamsızlıkları, sınav notları ve projeleri gibi bilgileri hakkında bilgiler verir. E-Okul sistemi sayesinde veliler öğrencilerinin tüm bilgilerine internet üzerinden erişebilir. Öğrencilerinin nerelerde eksik ya da nerelerde yeterli düzeyde olduklarını E-Okul sistemi üzerinden öğrenebilir. Çelik velilerin E-Okul sistemi üzerinden neler yapabileceklerini açıklayan konuşmasında, “Yapılacak merkezi sınavlarla ilgili iş ve işlemler E-Okul üzerinden gerçekleştirilecek. Girilen bilgilere göre karne, diploma, takdir, teşekkür, başarı ve onur belgelerinin bazımı yapılıp ilgili çizelgelerin dökümü alınacak. Öğrenci devam-devamsızlık ve nakil işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve ayrıca resmi yazı ile öğrenci nakil isteme, gönderme belgesi ile öğrenci gelişim dosyası istenmeyecek. Fakat, internete erişimi mümkün olmayan okullar bu işlemlerini resmi yazıyla yapacaklar. Daha sonra en yakın internet erişimi olan okula giderek E-Okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu uygulamaya resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumları da dahil edilecek. Kesinlikle sisteme başka sistemlerden veri aktarımı yapılmayacak.” Cümlelerine yer verdi.

En Çok Aranan Haberler