İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefa Saygılı, ailenin, bireylerin mutluluğu ve çocukların sağlıklı yetiştirilmesi için sağlam, tutarlı ve dengeli olması gerektiğini, son yıllarda aile birliğini tehdit eden unsurların arttığını belirterek, ''Son yıllarda evlenenlerin sayısı yüzde 2,5 düşerken, boşanmalarda yüzde 40 artış meydana gelmiştir. Maneviyatın aile birliğine ve dirliğine önemli katkılar yapabileceğine inanıyoruz. Sempzoyum bize bunu göstermiştir.'' dedi.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Sıcak Yuva Vakfı ve Birlik Vakfı iş birliğiyle düzenlenen, ''Evlilik ve Aile'' temasının ele alındığı 4. Uluslararası Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu sona erdi.
Sempozyumun düzenleme kurulu adına kapanış konuşmasını yapan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefa Saygılı, maneviyat dünyasının psikolojisi ve psikolojide maneviyatın önemini anlatmak ve bu konudaki bilimsel çalışmaların değerlendirilmesi, tartışılması amacıyla sempozyumu düzenlediklerini söyledi.
İlk üçünü Kayseri'de gerçekleştirdikleri sempozyumda bu yıl ''Aile Birliği ve Boşanmalar'' konusunu ele aldıklarını belirten Saygılı, şöyle konuştu:
''Çünkü aileler dağılmakta, Türk toplumu için alarm zili çalmaktadır. Aile toplumun en küçük birimidir. Aile, bireylerin mutluluğu ve özellikle çocukların sağlıklı yetiştirilmesi yönünden sağlam, tutarlı ve dengeli olmalıdır. Ancak son yıllarda aile birliğini tehdit eden unsurlar artmıştır. Son yıllarda evlenenlerin sayısı yüzde 2,5 düşerken, boşanmalarda yüzde 40 artış meydana gelmiştir. Maneviyatın aile birliğine ve dirliğine önemli katkılar yapabileceğine inanıyoruz. Sempozyum bize bunu göstermiştir.''
Saygılı, sempozyuma katılarak bilgi ve görüşlerini paylaşan konuşmacılara ve dinleyicilere teşekkürlerini sundu.
Dört oturumda gerçekleşen sempozyumun son gününde alanında uzman konuşmacılar tarafından ''Evlenmeden Önce: Evlenince Düzelir Mi ve Başka Sorular'', ''Ailenin Kabusu Boşanma'', ''Boşanmanın Engellenmesine Yönelik Proje Önerileri'', ''Son Sığınak: Aile'', ''Fıtrat Merkezli Olarak Ailenin Yeniden İnşası'', ''Sokak Çocukları ve Aile'' başlıklı konular ele alındı.