40 yaşından sonra yavaşlayan metabolizma ve sekteye uğrayan bağışıklık sistemi, ne yazık ki birtakım sağlık problemlerine neden olabiliyor. Eğer siz de sağlıklı bir yolda ilerlemek istiyorsanız bunun için bazı önlemler almak durumundasınız. Evet, bu önlemlerin birçoğu beslenmenizle ilgili...
Alkollü içecekler, çoğu içeceklerden daha fazla şeker içerir. Aynı zamanda alkollü içecekler vücuttaki A vitaminini emer. A vitamini ise hücre yenilenmesi için oldukça önemli olan bir antioksidandır. Dolayısıyla alkolden uzak durmak sağlığınız için attığınız önemli adımlardan bir tanesidir.
Kızarmış etler, kızarmış sebzeler, ya da kızarmış ekmek... Bu şekilde pişirilen yiyecekler atardamarların tıkanmasına neden olan yağlarla doludur. Kızarmış yiyecekler kalp hastalığına neden olabilirken diyabet riskini de artırır. Sağlıklı besinleri kızartmak durumu ne yazık ki masumlaştırmıyor. Üstelik sağlıklı gıdalar kızartıldığında besin değerlerini kaybeder. Besinlerden en iyi şekilde faydalanmak için onları haşlayarak ya da buğulama yöntemiyle pişirebilirsiniz.
Beyaz ekmek, makarna gibi unla hazırlanan yiyeceklerin vücuttaki iltihabı yükseltme etkisi vardır. Journal of Nutrition tarafından yürütülen araştırmaya göre, bu iltihap kalp ve damar hastalığının patogenezinde ve tip 2 diyabetde rol oynayabilir. Beyaz un yerine tam tahıllı unlu mamülleri tüketmeye özen gösterin.
Şekerli yiyecekler sağlığımız için her dönem sıkıntılı olsa da özellikle bu yaşlardan itibaren hayatınızdan tamamiyle çıkarmaya özen gösterin. Bu tarz besinler hızlı bir şekilde enerji verse de fazla tüketimi kiloya ve vücutta yağlanmaya neden olur. Aynı zamanda şekerli yiyecekler kan şekerini aniden yükseltir ve bir anda düşürür. Bu da açlık hissetmenize neden olup daha fazla yemek yemeye teşvik eder. Bahsettiğimiz bu durum şekerli ve gazlı içecekler için de geçerlidir.