YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

MANİSA (AA) - 474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 3 gün sürecek "Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi" başladı.

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 3 gün sürecek "Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi" başladı. Festivali kapsamında Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öncülüğünde Manisa Valiliği İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü, Önce Sağlık Derneği, Enerji Tıbbı ve Uygulamaları Derneği, Sağlık ve Doğal Terapiler Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi" Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde başladı. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş kongrenin açılışında yaptığı konuşmada Mesir'in dünya kültür mirası olarak tescil edildiğini hatırlatarak etkinliğin uzun süredir devam etmesine dikkati çekti. Etkinliği sürdüren kuşak olarak üzerilerine önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Savaş, şöyle konuştu: "Ne yaptığımızı, ne yapabileceğimizi irdeleyerek katkılar sunmamız lazım. 'Halk tıbbı' diyebileceğimiz, 'tamamlayıcı ve alternatif tıp' boyutunun, halkın sağlığının korunması boyutunun farkına vararak irdelememiz lazım. Festival süresince, dünyanın değişik yörelerinde bu konuda ulaşılmış düzeyin halkla paylaşılması demek, Sultan Camisinde Mesir saçılmasıyla aynı anlama geliyor. Kongrede, Mesir mantığının modern yorumunun halkla paylaşılmasını temin edebilirsek festivali ile örtüşen bir uygulama yapmış oluruz." Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün de Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Sultan’ın derdine şifa bulmak için Spil Dağından topladığı bitkilerle Mesir Macununu ortaya çıkardığını ve bu mucize macunla sağlığına kavuştuğunu söyledi. Doğal tamamlayıcı tıp metotlardan dünyanın her yerinde yararlandığını, bu tedavilerin özellikle batı ülkelerinde çok ilgi görmeye başladığını söyleyen Ergün, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen 'Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı'nın bu yönde Türkiye'de atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi. CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise sağlık eğitiminden yoksun kişilerin ilaç üretmelerinde sakıncalar görüldüğünü, bu konunun bilimsel bir platformda ele alınmasının gerektiğini belirterek, "Aksi takdirde birbiriyle ciddi şekilde çelişen konular ortaya çıkıyor. Kongrenin bu konuda faydalı olacağını umut ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Mehmet Zafer Kalaycı, çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler