HABER

4G LTE ‘ye geçmeyen kalmasın!

Qualcomm’un Moskova’da Rus ve Türk gazetecilere özel düzenlediği etkinlikte 4G ve LTE’nin geleceğinden ve Qualcomm’un yol haritasından bahsedildi.

4G LTE ‘ye geçmeyen kalmasın!

Biz de bu özel etkinlikte yerimizi aldık ve kablosuz iletim teknolojisinin geleceği hakkında çok değerli bilgiler topladık. 4G ve LTE konusundaki tüm detaylar yazımızda.

Mobil veri trafiği her geçen gün artıyor ve önümüzdeki günlerde de katlanarak artmaya devam edecek. Hal böyle olunca cihazlar üzerinde kullanılan teknolojilerin veri trafiğine orantılı olarak geliştirilmesi gerekiyor. Eğer veri trafiğinin yönetildiği cihazlar üzerinde yeterli teknoloji ve ekipman yoksa trafik sıkışacak ve gönderim ve alma zamanlarında sorunlar yaşanacaktır. Qualcomm ve benzeri firmalar geliştirdikleri yeni teknolojiler ile veri trafiğinin hızlı ve güvenli olması için çalışıyor. Son dönemde özellikle mobil veri trafiğinin fazlasıyla arttığını görmekteyiz. Buna bağlı olarak ağa bağlı mobil cihaz sayısı da günden güne artmaya devam ediyor. Araştırmalara göre 2018 yılında ağa bağlı olan ve veri trafiği gerçekleştiren 1.5 milyar PC, 5.4 milyar mobil cihaz ve 25 milyar internete bağlanıp çeşitli işlevler gerçekleştiren (internet of everything) cihaz olacak. Bu büyük ekosistemin tamamlanması için yüksek hızda veri transferi yapabilen modemler ve teknolojilerin kullanılması gerekiyor. 2018 yılında mobil trafiğin 2/3’ü video tabanlı olacak. Instagram servisine günde yaklaşık 60 milyon fotoğraf gönderimi gerçekleştirilecek ve Android mobil cihazlar için geliştirilen oyunların ortalama boyutu 1.2 GB civarında olacak. Bu rakamları duyunca aktarılacak veri miktarının büyüklüğünü tahmin etmek güç değil.

4G LTE Doğru Ürün ve Yatırım Olarak Karşımıza Çıkıyor

Bu konuda ihtiyaçlarımızı karşılayacak fazla teknoloji yok. Bunlar arasından en iyi fiyat ve performans oranına sahip teknoloji ise 4G veya LTE olarak adlandıracağımız ürünler. Bu teknolojiye sahip ürünleri geçtiğimiz yıllarda görmeye başladık. Qualcomm’un önderliğinde sunulan ürünler özellikle akıllı telefonlar üründe fazlasıyla kullanılmaya başladı. 2018 yılında mobil ağ bağlantı trafiğinin aylık bazda 3 kat artması bekleniyor. Bu rakam tahmini olarak kişi başı 2.7 GB olarak öngörülüyor. Yeni teknolojilerin katma değeri sadece kullanıcılara yansımayacak. Bu değer geliştirici ve mobil servis sağlayıcılar tarafından da kullanılmalı. Ağ bağlantı hız arttıkça uygulamalar ile yapılabilecek şeylerinde genişlemesi ve kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak daha fazla uygulamanın yaratılması gerekiyor.

En Çok Aranan Haberler