YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

50 yıllık köprüyü kullanan vatandaş Çaycuma faciasını yaşamak istemiyor

Antalya’nın Alanya İlçesine bağlı Demirtaş Beldesi’nde yarım asır önce yapılan ve günde bin 500 kişinin...

50 yıllık köprüyü kullanan vatandaş Çaycuma faciasını yaşamak istemiyor

Antalya’nın Alanya İlçesine bağlı Demirtaş Beldesi’nde yarım asır önce yapılan ve günde bin 500 kişinin kullandığı köprü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Belde halkı, Çaycuma’da meydana gelen faciadan sonra köprüden geçerken büyük korku yaşıyor.

Antalya’nın Demirtaş beldesine günün şartlarına göre 1962 yılında Sedre Çayı üzerine yapılan yenidamlalar köprüsü yıkılma tehlikesi yaşıyor. 2010 yılında yaşanan sel baskını sonucunda orta ayağı çöken köprünün yıkılıp yenisinin yapılması isteniyor. Belde halkı üzerinde toplandıkları köprünün yeniden yapılmasını istedi. Günlük yaklaşık bin 500 kişinin geçtiği ve araçların kullandığı Yenidamlalar Köprüsü'nün tehlike saçtığı yetkililere iletildiği açıklandı. Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras, bugüne kadar ilgili mercilere resmi kanallardan yazışmalar yaparak başvuruda bulunduklarını söyledi. Araç, köprünün bulunduğu alanın karayollarına girmediği ve özel idare kapsamına alınmadığı, belediye hudutları içerisinde olduğu için resmi yazılarına herhangi bir olumlu cevap alamadıklarını ifade eden Aras, geçen yıl Alanya’ya gelen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’a bizzat köprünün konumunu kendisine anlattıklarını söyledi. Aras, Vali Altıparmak’ın burada yapmış olduğu etüt çalışmasında bu köprünün sadece belediyenin mahallelerini bağlayan köprü olmadığını, bu köprünün karşısında 3 tane köy olduğu (Aliefendi, Ispatlı, İshaklı köyleri) bu köylerin aynı zamanda grup yolu olduğu, bu nedenle köylerin özel idaredeki payının buraya ödenek ayrılabileceği konusunda kendilerine olumlu bir mesaj verdiğini belirtti. Buna dayanarak yine resmi yazışmaları yaptıklarını ama yine bir sonuç alamadıklarını belirten Aras, bu köprünün acilen yeniden yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Köprünün sadece köylerin grup yolu değil, aynı zamanda birçok programlı lise ve 3 ilköğretim okulunun tüm öğrencilerinin kullandığı bir köprü olduğunu kaydetti. Küçük bir belediye olduklarını ifade eden Aras, “Bizim imkanlarımızla, bütçemizle bunun yapılmasının mümkün olmadığını tüm kamuoyu bilmektedir. Bu konuda yetkililerden tekrar bize destek olmalarını, sayın valimizin bu konuda duyarlı olduğunu da biliyorum. Buradan bir kez daha sesleniyorum: bize bir destek verirse bizim de katlarımız ile burada yeni bir köprü yaparak bu tehlikeden kurtaracağız. Hepimizin bildiği gibi basında yer alan Filyos çayı üzerindeki 15 kişinin canının gitmesi gerçekten bizim yüreğimizi sızlattı. Biz istiyoruz ki buna benzer yeni olaylar facialar yaşanmasın. illa bir yerde bir köprü yapılması için ölüm olması gerekmez. Önceden tedbirlerin alınması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda ben bütün yetkilileri tekrar yardıma davet ediyorum. ” dedi.

Aliefendi köyü muhtarı Yusuf Apaydın da köyün bir an önce yapılmasını istedi. Demirtaş esnafının yüzde 80’ninin Aliefendi köyünden olduğunu ifade eden Apaydın, bu köylülerin de her gün bu köprüden gelip geçtiğine dikkat çekti. Karşıdaki köyler olarak Aliefendi, Ispatlı, İshaklı, Seki köyleri muhtarları olarak bu köprünün yapılmasını istediklerini kaydeden Apaydın, “Bu köprü her gün çürümektedir. 50 senelik köprünün üzerinden geçilmez. Bir facia yaşanmadan bu köprüyü bir an önce sayın valimiz duyarlı bu işte onu biliyoruz. bu köprüyü yapması gerekiyor.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler