YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya şube başkanı Sevda Kıraç, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda yapılması planlanan değişiklikler hakkında görüşleri anlattı.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya şube başkanı Sevda Kıraç, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda yapılması planlanan değişiklikler hakkında görüşleri anlattı.

Sevda Kıraç, Veteriner Hekimleri Odası Antalya şubesinde düzenlenen basın toplantısında, TBMM'ye sunulan ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklikler yapılmasını öngören tasarıyı sakıncalı ve yetersiz bulunduğunu, bunun başlıca nedeninin de kanunun gerektiği gibi uygulanmamış olduğunu belirtti.

Sevda Kıraç, "Buruk bir kutlama yapıyoruz. Hali hazırda olan kanun uygulanıyor, ama yetersiz kalıyor. Hayvan bakım evlerinde, doğal hayvan parklarında yaşayan hayvanların kısırlaştırılarak sahiplendirilmesi gerekir" dedi.

Kanun ile tehlikeli olarak nitelenen hayvanların 3 ay içinde bakımevlerine teslim edilmesi zorunluluğu getirildiğini dile getiren Kıraç, "MHP İl Başkanlığı şehitler için yürüyüş düzenlemiyorsunuz, ama hayvanlar için yürüyorsunuz' diye eleştiri geldi. Biz de gereken cevabı verdik" diye konuştu.

Kıraç, bu konunun toplumsal bir sorun olduğunu, toplum olarak hayvanları korumanın ve onlara acı çektirmeden kısırlaştırılarak bakımevlerine verilmesi gerektiğini bildirdi.

Toplantıya Veteriner Hekimleri Odası Antalya şube başkanı Muammer Saygılı da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler