YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5199 Sayılı Yasada Yapılması Düşünülen Değişiklik

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi

Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından düzenlenen "Sokaklarımızı Can'sız Bırakmayacağız" mitingde, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı protesto edildi.

Hayvan hakları savunucularından bir bölümü köpekleriyle mitingin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Belediye Meclis Üyeleri Dr. Celal Karakaş ve Muzaffer Özgen'nin de katılarak destek verdiği mitingde katılımcılar hazırladıkları birbirinden ilginç pankartlarla yasa tasarısının geri çekilmesi için seslerini duyurmaya çalıştı.

Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) Çanakkale Şube Başkanı Esen Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de, başta sokak köpekleri olmak üzere binlerce hayvanın yok edileceği bir sürecin başlatıldığını söyledi.

Bu tasarının geri çekilmesi için meydanlara çıktıklarını ifade eden Öztürk, "Bu yasa tasarısını hazırlayan Bakanlık, bundan sadece birkaç ay önce kendi sitesinde sokak hayvanlarına nasıl suluk ve yemlik koyduğuyla övünmüş ve boy boy fotoğraflarını paylaşmıştı. Birkaç ay içinde tam zıttı istikamette hareket eden bu bakanlığın temsil ettiği Hükümet ile halkı arasında yarattığı güvensizlik uçurumunu görmemek için kör olunabilir. Hayvanları öldürme planları yapanların her birine, tabi halkına değer veriyorsa bir tek tavsiye verilebilir. Siz onları öldürürseniz, halk da kalbinde sizi öldürecektir" diye konuştu.

"Hayvanları Koruma Kanunu"nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısının en hafif deyimle soykırım olduğunu belirten Esen Öztürk, "Nasıl bir anneden çocuğunu koparamazsanız, bir evden, bir sokaktan da hayvanını koparamazsınız" dedi.

Mitinge katılanlar, daha sonra yasa tasarısını eleştiren sloganlar atarak kordon boyundaki Truva Atı'na doğru yürüdü.

HAYTAP Çanakkale Şube Başkanı Sitare Şahin tarafından burada yapılan açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın düzenleyip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu Yasa Tasarısı'nın, tam anlamıyla sokaklardaki ve evlerdeki kedi ve köpekleri yok etmek için hazırlandığını iddia edildi.

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler