YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5199 Sayılı Yasada Yapılması Düşünülen Değişiklik

Trabzon'da toplanan bir grup hayvansever, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" tasarısını protesto etti.

Trabzon'da toplanan bir grup hayvansever, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" tasarısını protesto etti.

Meydan Semti'ndeki Atatürk Alanı'nda toplanan ve kendilerini "Hayvan Hakları Halk Hareketi" olarak nitelendiren yaklaşık 20 kişi, "Kanlı yasaya hayır" ve "Katliama seyirci kalma" yazılı pankart ve dövizler açtı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Seda Aydoğdu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması istenilen değişiklik ile sokaklarda yaşayan hayvanların sorunlar yaşayacağına inandıklarını öne sürdü.

Yaptıkları çeşitli eylemler ile kanun tasarısındaki 6. maddenin kalmasını talep ettiklerini belirten Aydoğdu, "Eski yasada sokak hayvanlarının tamamen yok edilmesini sağlayacak hükümler yerine onları olması gerektiği gibi koruyan 6. madde bulunuyor. Bu eylemlerimiz ve bundan sonraki tüm taleplerimiz bu maddenin kalması, güçlendirilmesi ve mutlaka uygulanmasına devam etmesi başta olmak üzere iyileştirmelerin madde bazında ve etraflıca düşünülerek görüş alışverişinden sonra çıkarılması yönünde olacaktır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından üzerlerine çeşitli hayvan kostümleri giyen üyeler, hayvanların soyunun tükendiğini anlatan bir gösteri sundular.

Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

Muhabir: Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler