YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

6. Sağlık Ve Hastane İdaresi Kongresi-SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akyıldız:

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen "Sağlık ve Hastane

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen "Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi" başladı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrenin açılışına SDÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. İskender Akkurt, ABD South Carolina Üniversitesinden Prof. Dr. Mahmud Khan, Washington State Üniversitesinden Prof. Dr. Joseph Coyne, Zirve Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Akıncı, SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ramazan Erdem, akademisyenler ile bu alanda eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve sağlık sektörü temsilcileri katıldı.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akyıldız, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, sağlığın insanlığın en önemli sorunu olduğunu, insanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşam sürmeleri için sağlıklı olmaları gerektiğini belirterek, görevlerini tam olarak yerine getiremeyen, hasta olan kişilerin kendisine, ailesine, çevresine, topluma yararlı olamayacağını söyledi.

Sağlık hizmetlerinin önemine dikkati çeken Akyıldız, "Bu tür organizasyonlarda yer alan uzmanların alanda yaşanan değişimleri de göz önüne alarak ortaya çıkan sorunları analiz etmesi ve bu sorunlara çözüm önerileri sunması gerekir. Hekimlerin de kamu özel ayrımı yapmadan, kamu yararını gözeterek vatandaşların sağlık statüsünü yükseltmeye yönelmesi gerekmekte" dedi.

Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Erdem ise sağlık sisteminde yaşanan değişikliklerden sonra hastalara tanınan hekim ve hastane tercih etme hakkının, hastanelerin hastalarla ilişkilerini profesyonelce düzenlemelerini zorunlu hale getirdiğini kaydetti.

Yapılan değişikliklerden dolayı kamu hastanelerinin kendi gelirleriyle idare edilmesinin gündeme geldiğini anlatan Erdem, şunları söyledi:

"Sağlık hizmetlerine devletin desteği azalmaktadır. Hastaneler arasında rekabet söz konusu. Bu rekabet gelecekte daha da artacaktır. Geleneksel itaatkar hasta profili gittikçe zor hasta profiline dönüşmektedir. Hastane yöneticilerine eskiye nazaran daha fazla mali ve idari sorumluluk düşmektedir. Hastanelerde hem kurumsal anlamda, hem birimler hem de çalışanlar açısından verimlilik ve performans ölçümleri ön plana çıkmaktadır. Hastanede üretilen hizmetlerin maliyeti, fiyatlandırılması ve hizmeti alanlardan tahsil edilmesi eskiye göre daha da karmaşıklaşmaktadır. Bu durum hastanelerin profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmesini bir alternatif olarak değil, zorunluluk haline getirmiştir."

Sağlık yönetimi bölümü olarak, alana ilişkin bilimsel gelişmeleri takip etmeyi, sağlık sektöründeki problemlere çözüm olabilecek bilimsel bilgi üretmeyi ve bu bilgiyi üretecek donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Erdem, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Orman Fakültesi Konferans Salonunda iki gün sürecek kongrede 100'e yakın sözlü ve poster bildirimi sunulacak. Kongre, "Sağlık Yöneticiliği Mesleğinin Örgütlenme Problemleri ve Kapanış Oturumu" ile 15 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler