YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

6. Ulusal Hidatidoloji Kongresi Gaziantep’te Başladı

Uluslararası katılımlı 6. Ulusal Hidatidoloji Kongresi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde başladı.12-15 Eylül tarihlerinde Gaziantep...

Uluslararası katılımlı 6. Ulusal Hidatidoloji Kongresi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde başladı.

12-15 Eylül tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakülteleri ve Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Gaziantep Şubesi ile birlikte düzenlenen 6. Ulusal Hidatidoloji Kongresi, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryum Salonu’nda başladı. Türkiye’de yıllardan beri süregelen en önemli ekonomik ve sağlık sorunlarından birini oluşturan ekinokokkozisin kontrol altına alınma çalışmaları ile tanıda ve tedavide karşılaşılan sorunların ele alındığı kongrede, gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen katılımcılar önemli sunum ve konferanslarda bulunacaklar.

Kongreye, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Dünya Hidatidoloji Başkanı Prof. Antonio Fernandes Menezes da Sılva, Dünya Sağlık Örgütü bünyesindeki Ekinokok Çalışma Grubu (WHO-IWGE) koordinatörü Prof. Peter Kern, Türkiye Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Nazmiye Altıntaş, GAÜN Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli, GAÜN Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, Sağlık Bakanlığı temsilcisi Dr. Ebru Aydın, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Selim Bülent Cansunar ile Almanya, Portekiz, İsviçre ve Romanya’dan çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Başhekim Elbeyli, “Hastanemiz yaklaşık 945 yataklı iki ayrı hastaneyi kullanıyor. Bir tanesi Onkoloji Hastanesi diğersi ise bulunduğumuz kampus kısım. Yaklaşık 2 bin 200 öğretim üyesi, asistan ve çalışanlarıyla birlikte bir nüfus burada hizmet vermektedir. Toplam günlük 15 bin ile 25 bin arasında nüfusun hareket ettiği bir alandır” dedi.

Bu alanda çalışan herkesi bir araya getirmek için kongrelerin düzenlendiğini dile getiren Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, “Bizler bu kongreyi düzenlerken hastalık hakkında herkesi bilgilendirmek istedik. Derneğin amaçlarından bir tanesi klinisyenleri, temel bilimcileri, veteriner hekimlerimizi bu alanda hastalık nedeniyle bir araya getirmeyi düşündük. Bunun yanı sıra kontrol programı çalışmalarını özellikle başlatmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Fakültelerin görevleri arasında sadece hekim ve uzman yetiştirmek olmadığını söyleyen Prof. Dr. Kadayıfçı, mezuniyet sonrasındaki eğitimlerin öneminden bahsetti. Düzenlenen kongreye ise ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Kadayıfçı, kongrenin hayırlı olmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı’nın da bu konuda yapılan çalışmalara destek verdiğini vurgulayan Dr. Ebru Aydın’da bu tür kongrelerin faydalı olacağını anımsattı.

Kongrenin Gaziantep’te yapılmasının sevindirici olduğunu hatırlatan Vali Yardımcısı Taşdöğen ise, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından GAÜN Konservatuar öğrencileri tarafından müzik dinletisi yapıldı. Daha sonra yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılar çeşitli sunumlarda bulunarak hastalıkların yayılmasına etken olan konulara mercek tuttular. 3 gün boyunca devam edecek olan kongrede önemli konular ele alınacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler