Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Platformu (ÜSİMP) tarafından üniversite sanayi işbirliğinin Toplumsal Yararı ana temalı 6. Ulusal ÜSİMP Kongresi gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kongreye Düzce Vali Yardımcı İlhan Turgut, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Türkiye’nin çeşitli üniversite rektörleri, akademisyenler, öğrenciler ve misafirler katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest yaptı. Konuşmasında ÜSİMP hakkında bilgiler veren Serbest, “Bunları koruyabilmek amacıyla yaygınlaştırabilmek amacı ile bir araya geldik, şimdiki toplam üye sayımız 41 üye profilimizde ise çok farklı sektörleri görebilirsiniz. O nedenle biz üyelik yapımızı, destekleyici üye ve ara yüz üye olarak sınıflandırdık” dedi.
ÜSİMP misyonu hakkında da bilgiler veren Serbest, “Türkiye’nin temel yarası olan cari açığı önleyebilmek için bunu da katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Yani USİMP teknoloji ithal eden bir yapıdan, teknoloji ihraç eden bir yapıya dönüşüm sağlanmasında fayda sağlamayı ve bu süreçlere katkı verebilmeyi amaçlamıştır. Bunun için öneri oluşturacak farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Bilim ve teknoloji ortamının içinde olmak istiyoruz. Bizim artık sorunlarımızı ve ihtiyaçlarımızı bilmemizin getirdiği bir avantajımız var. Çünkü hem üniversite hem de sanayi ile iç içeyiz” dedi.
Ardından Düzce Üniversitesi Sanayi İş Dünyası İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi DÜSİMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ethem Toklu konuşma yaptı Toklu üniversite ve Sanayi işbirliğini konuşuyor olmak bu noktada geri kaldığımızın bir göstergesidir. Normalde gelişmiş ülkelerde üniversiteler hayatın içindedir, hayat üniversitelerde prova edilir oradan da sanayiye aktarılır. Biz tabi bunu konuşmazsak geri kalmaya devam edeceğiz. Bizim üniversite sanayi işbirliğini çok hızlı bir şekilde sağlamamız gerekiyor” dedi.
Dr. Fikret Yücel ÜSİMP tarafından verilen onur ödülüne layık görüldü. Arından Ege Üniversitesi EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Suskan başkanlığında İngiltere’den Universty College London BusinessYönetim Direktörü Cengiz Tarhan İngiltere’deki iş dünyası ile Üniversiteler arasındaki ilişkileri anlattı.
Kongrenin 1.oturumu Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal modaretörlüğünde Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Aslan, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan “Teknoloji Transferi süreçlerinden Ulusal ve Uluslararası Beklentiler” konulu oturumda sunumlarını gerçekleştirdiler.
KOSGEB’in girişimcilik Programına katılarak KOSGEB Düzce İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi sonucu başarılı olan kursiyerlere sertifikaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Çakar ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan tarafından verildi.
Devam eden oturumlarda bilginin ticarileştirilmesi yönündeki çabaların eğitim kalitesini tehdit edecek boyutlara gelmemesi, vakıf üniversitelerinde görevli öğretim üyelerinin terfilerinin sanayide proje almalarına bağlı olduğuna ve bu öğretim üyelerinin sanayiden proje almaya mecbur oldukları konusuna değinildi. Bu motivasyonun devlet üniversitelerinde zor olduğu konusu tartışıldı.
Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut “Girişimcilik Fabrikası İstanbul dışında ilk kez Düzce Üniversitesinde açılacağını” açıkladı.
Kongre 2.gününde de gerçekleştirilen paralel oturumlarla devam ederek değerlendirme ve kapanış bölümü ile 6. Ulusal USİMP Kongresi sona erdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz