YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

6353 Sayılı Torba Yasa'nın Yürürlüğe Girmesi

Şehitler ve Gaziler İşlemleri Şube Müdürü Ahmet Erdoğan, şehit yakınları, gaziler, engelliler ve terör mağdurlarına tanınan hakların düzenlenmesini öngören yasanın

Şehitler ve Gaziler İşlemleri Şube Müdürü Ahmet Erdoğan, şehit yakınları, gaziler, engelliler ve terör mağdurlarına tanınan hakların düzenlenmesini öngören yasanın yürürlüğe girmesiyle 54 şehit ailesi ve gazinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6353 sayılı Torba Yasa'nın resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Yasa ile şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkının ikiye çıkarıldığını belirten Erdoğan, şehit olan erbaş ve erlerin anne, babalarında aranan malullük ve muhtaçlık şartının kaldırıldığını söyledi.

Anne babaya ödenen maaşlarda azami 265 lira zamma gidildiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle, şehit aileleri ve gazileri ilgilendiren önemli değişiklikler yapıldı. Daha önce şehidin bir yakınına iş hakkı tanınırken, bu sayı ikiye çıktı. Bu hak, eşi ve çocuğuna, eğer şehit bekarsa anne, babaya, anne babanın istememesi durumunda da şehidin kardeşlerine tanınmıştır" dedi.

Göreve giderken hayatını kaybeden sivil vatandaşların ve kamu görevlilerinin de şehit kapsamına alındığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"3713 sayılı kanuna göre, onların da mağduriyeti giderilmiştir. Bu yasa ile 10 bine yakın şehit yakınının işe gireceğini düşünüyoruz. Ayrıca, 27 bin civarındaki şehit ailesinin maaşına zam yapıldı. Gaziler de gelirine bakılmaksızın asgari ücretin 2 katı maaş alacak. Şehit yakınları ve gazilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları için bir düzenleme yapıldı. Şehit yakınları, gaziler, engelliler ve terör mağdurlarına tanınan hakların düzenlenmesini öngören yasanın yürürlüğe girmesiyle, müdürlüğümüze 54 şehit ailesi ve gazi başvuruda bulundu."

Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler