Tokluk hissi, yemek yedikten 20 dakika sonra hissedilmeye başlanır. Yemek esnasında lokmalar arasında çatılınızı, kaşığınızı, bıçağınızı masaya bırakın, yemeğinize sık sık ara verin.
Tabağınıza koyduğunuz yiyeceklerin miktarını uygun şekilde ayarlayın. Büyük bir tabağın içinde küçük bir porsiyon olmasındansa küçük tabaktaki aynı porsiyon gözünüzü doyuracaktır. Tv ve bilgisayar karşısında asla yemek yemeyin çünkü porsiyon kontrolü sağlayamayabilirsiniz.
Her gün 2-3 litre arası su içmeye özen gösterin. Su içtikçe vücudunuzdaki toksinleri atmış olacaksınız.
Depresyon, sıkıntı, mutsuzluk gibi negatif duygu durumlarında yemek yemek yerine kendinizi dışarı atın ve yürüyüş yapmaya başlayın. Unutmayın, en büyük antidepresan yürüyüştür.
Yemekleri pişirirken hayvansal kökenli doymuş yağları mümkün olduğunda kullanmamaya özen gösterin. Yemeklere et, kıyma ve tavuk koyuyorsanız ekstra yağ ilave etmenize gerek yok. Bu süreçte eklediğiniz yağ, proteinli gıdalarda bulunan yağı yok sayarak vücudunuzda depolanmaya başlar.
Sabahları aç mı uyanıyorsunuz? Bingo! Doğru yoldasınız. Aç uyanmak doğru beslendiğinizin göstergesidir. Aç uyanmıyorsanız akşam yemeğini fazla kaçırmışsınız demektir. Ortalama 8-9 saatlik açlık sonrası vücut, beslenmeye en çok sabah ihtiyaç duyar.Güne zinde başlamak için kahvaltı şart!
İdeal kilo nasıl hesaplanır?