Benzer kulaklıklara kıyasla oldukça havalı bir paketleme sistemine sahip olan HyperX Cloud II, beraberinde gelen aksesuarlarla da bu ürüne ne kadar önem verildiğini kullanıcıya gösteriyor.
HyperX Cloud II, tıpkı HyperX Cloud gibi deri kaplı bir alüminyum iskeletine sahip. Toplamda 320 gr ağırlığında olan bu kulaklık, alüminyum iskelet sayesinde istenilen stabiliteye ulaşıyor. Ayarlanabilir mekanizma HyperX Cloud II’nin kafaya oldukça rahat oturmasını sağlıyor. Zevkinize göre değiştirebileceğiniz suni deri ve bez kulaklık süngerleri çok iyi düşünülmüş bir avantaj. Ama bundan da önemlisi kuşkusuz 53 mm büyüklüğündeki Neodim sürücüler. Çevrenizdeki sesi 20 dB filtreleyebilen HyperX Cloud II, Neodim sürücüler sayesinde üst seviyelerde bir ses kalitesine ulaşıyor.
7.1 Surround Sound harici ses kartını kullandığınızda fark hemen belli oluyor. Özellikle oyunlarda, arkanızda yaklaşan düşmanı duyabilmeniz gerçekten dinlemeye değer. Elbette ki 7.1 ses teknolojisini bu üründe abartmamak lazım. Neticede iki adet hoparlörden 7+1 kanal ses çıkışı alınmaya çalışıyor. Kabul ederseniz ki, bu teknolojinin de bir sınırı var.
Müzik sevenler ,7.1 yerine Stereo seçmeleri halinde yüksek ve alçak frekanslı sesleri (15-25000) çok daha net duyabilecekler. Bununla birlikte bass’lar oldukça tok.
Her Ortama Uygun
Kutunun içinde ergonomik tasarımı ile beğenimizi kazanan kulaklık, harici ses kartı, taşıma çantası, uzatma kabloları, kulaklık süngeri ve mikrofon veriliyor. Mikrofon isteğe göre kulaklığa takılıp çıkarılması iyi düşünülmüş bir özellik.
Beraberinde gelen mikrofonun performansı ortalama seviyelerde. Yaptığımız testlerde üründen memnun kaldığımızı söylemeliyiz. Beklentimiz yüksekti ve mikrofonun, etraftaki gürültüyü çok iyi filtrelemesi en büyük eksiklik olarak gördük. Tabi bu mikrofonun kötü olduğu anlamına gelmiyor. Sonuçta HyperX Cloud II’nin mikrofonu birçok kulaklıktan daha iyi olduğu bir gerçek.
Harici ses kartının da benzer bir mekanizma ila çalışması önemli bir artı. Genelde 7.1 ses sistemini destekleyen kulaklıkların kablolarının ucu USB girişi ile donatılmış oluyor. Dolaysıyla bu tür ürünleri 3.5 mm jack girişine sahip ses çıkış cihazlarına bağlayamıyorsunuz. HyperX Cloud II, var olan 3.5 mm jack girişine harici ses kartını bağlıyorsunuz. Bunu yaptığınızda USB ucunu bilgisayara bağlayıp 7.1 ses çıkışının tadına varabiliyorsunuz. Ses kartını bağlamadığınızda, mevcut olan 3.5 mm Jack girişini istediğiniz ses çıkış cihazına bağlamak mümkün.
Kaliteli İşçilik Uygun Fiyat
HyperX Cloud II sadece oyun sevenlerine hitap etmiyor. Bu ürünü, 7.1 ses kartını takmadığınızda, istediğiniz ses kaynağında kullanabiliyorsunuz. İster Tablet, akıllı telefon, Xbox veya Playstation 4 olsun. HyperX Cloud II her türlü kaynakta çalışıyor. Bu yüzden olsa gerek HyperX Cloud II’nin kablo uzunluğu 3 metre civarında. Yani televizyona bile rahatlıkla bağlanabiliyor.
Sonuç olarak HyperX Cloud II, ne eksiği ne de fazlası olan bir kulaklık. Birçok üreticiye baktığınızda bazı temel fonksiyonların konulmadığını görüyorsunuz. Bazı ürünler de hiçbir zaman kullanamayacağınız özelliklerle donatılmış. HyperX Cloud II, olması gereken özelliklere sahip bir ürün. Durum böyle olunca ek fonksiyonlar yerine ses kalitesine çok fazla önem verilmiş. Bu da birçok kullanıcının mutlaka hoşuna gideceğini düşünüyoruz.
Bununla birlikte ürünün fiyatı benzer ürünlerle kıyasla oldukça makul.